Greva patronilor din NBA: O nouă întâlnire fără rezultate între patroni şi jucători

Proprietarii echipelor din NBA şi reprezentanţii sindicatului jucătorilor s-au întâlnit, miercuri, timp de şase ore, pentru a găsi o soluţie la greva declanşată de patroni pe 30 iunie, însă niciuna dintre părţi nu a dorit să precizeze care sunt rezultatele confruntării.

132 afișări
Imaginea articolului Greva patronilor din NBA: O nouă întâlnire fără rezultate între patroni şi jucători

Greva patronilor din NBA: O nouă întâlnire fără rezultate între patroni şi jucători (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceasta a fost a doua întâlnire între cele două părţi de la declanşarea grevei. Pe 1 august, patronii şi jucătorii nu au ajuns la un acord, astfel că pe 2 august Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) a anunţat că a iniţiat o procedură juridică împotriva sindicatului jucătorilor, sperând astfel să stabilească în faţa unui judecător legalitatea grevei decretate de patroni.

NBA a anunţat că o grevă a patronilor de cluburi (lock-out) a intrat în vigoare pe 30 iunie, după un nou eşec al negocierilor cu sindicatul jucătorilor. Această grevă a patronilor este prima în NBA din sezonul 1998-1999. Greva presupune imposibilitatea cluburilor de a mai negocia transferuri sau de a semna contracte cu jucători liberi, neplata baschetbaliştilor, interdicţia impusă jucătorilor de a se pregăti la bazele cluburilor lor şi de a avea contacte cu antrenorii lor.

Proprietarii consideră că 22 din cele 30 de cluburi din NBA suferă pierderi financiare, însă jucătorii refuză reducerea salariilor lor.

Pentru a îndrepta această situaţie, respectiv pierderea anuală a 300 de milioane de dolari, NBA vrea impunerea unui plafon salarial fix, precum şi contracte pe o durată mai scurtă de timp şi fără garanţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici