Gruia Stoica i-a premiat pe jucătorii rapidişti pentru evoluţia din meciul cu Steaua

Gruia Stoica, omul de afaceri căruia acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, i-a propus să cumpere gruparea giuleşteană, i-a premiat, vineri, pe jucătorii rapidişti pentru evoluţia din meciul cu Steaua, scor 1-1, din etapa a XXVI-a a Ligii I.

218 afișări
Imaginea articolului Gruia Stoica i-a premiat pe jucătorii rapidişti pentru evoluţia din meciul cu Steaua

Gruia Stoica (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Pentru abnegaţia, devotamentul şi spectacolul pe care l-au oferit duminică la meciul cu Steaua, am decis să le fac o premiere. Nu cred că suma contează, contează şi gestul, pentru că în locul meu putea să fie orice bun român pentru a susţine echipa Rapid. Jucătorii au fost plăcut surprinşi, mi-au mulţumit şi atât. În acest moment nu se pune problema să fiu noul finanţator sau noul patron al clubului Rapid. Domnul Copos este în continuare acţionarul majoritar al clubului", a declarat Gruia Stoica la ieşirea de la baza Pro Rapid.

Omul de afaceri a adăugat că premierea jucătorilor poate fi considerată "un act de caritate". "Noi, grupul Grampet avem grijă de 336 de copii pe care îi luăm din clasa a IX-a şi îi pregătim până termină masteratul. Le oferim burse complete pentru a ne pregătii viitorii project manageri. De asemenea, de anul trecut am luat din toate orfelinatele ţării 50 de copii pe care îi pregătim pentru şcoala de meserii, evitând astfel ca ei să ajungă pe viitor cine ştie ce infractori. Deci nu este prima dată când noi facem aceste gesturi de caritate. Pentru că gestul de azi l-am putea interpreta şi aşa. Ei (n.r. - jucătorii) au oferit un spectacol frumos care a bucurat mii de oameni. Pe stadion a fost o galerie fantastică, n-am întâlnit de mult o asemenea galerie. Sper ca această echipă să treacă peste aceste probleme cu care se confruntă. Eu chiar le-am spus jucătorilor că nu depinde de nimeni altcineva decât de ei", a afirmat Gruia Stoica.

El a menţionat că îl va suna pe acţionarul majoritar al clubului Rapid, George Copos. "Cu domnul Copos nu am apucat să vorbesc. O să îl sun, nu pentru a-i spune ce am făcut, ci ca să îl întreb ce mai face", a precizat omul de afaceri.

În ceea ce priveşte preluarea grupării giuleştene, Gruia Stoica susţine că nu va lua o decizie decât după confirmarea planului de reorganizare de către Tribunalul Bucureşti. "Domnul Costin a spus că la judecătorul sindic privind planul de reorganizare sunt totuşi nişte probleme. Până nu se stabileşte clar care este statutul societăţii Rapid nici noi nu putem să spunem ce se va întâmpla. Prima dată pe actele clubului şi pe planul de reorganizare trebuie să se uite Tribunalul", a afirmat Stoica.

El a încheiat spunând că a început să se ataşeze de Rapid. "Am început deja să mă ataşez de Rapid. E un virus", a adăugat omul de afaceri.

Fotbaliştii echipei Rapid pleacă vineri după-amiază spre Constanţa, pentru partida cu Viitorul de sâmbătă, după ce la începutul acestei săptămâni anunţaseră că nu se prezintă la meci din cauza restanţelor salariale pe care le au de primit.

"Jucătorii au hotărât să facă deplasarea, vom juca meciul cu Viitorul", a declarat, vineri, pentru agenţia MEDIAFAX, antrenorul Marian Rada.

Din lot va lipsi mijlocaşul Ştefan Grigorie, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. În schimb, chiar dacă a acuzat o răceală puternică în această săptămână, atacantul Daniel Pancu va face deplasarea la Constanţa.

Fotbaliştii echipei giuleştene au anunţat la începutul acestei săptămâni că nu se vor antrena şi nu se vor prezenta la următorul meci, programat, sâmbătă, în deplasare, cu Viitorul Constanţa, dacă nu le vor fi achitate restanţele salariale.

Aceasta este a doua grevă a jucătorilor rapidişti după ce în zilele de 1 şi 2 aprilie au refuzat să participe la antrenamentele organizate la baza sportivă Pro Rapid. Fotbaliştii au protestat astfel faţă de planul de reorganizare al clubului giuleştean, aflat în insolvenţă, care prevede ca din salariile pe 3 luni şi jumătate, restante de anul trecut, să primească doar 10 la sută în următorii trei ani. De asemenea, fotbaliştii reproşează conducerii neplata salariilor pe lunile februarie şi martie.

Cinci jucători, Nicolae Grigore, Octavian Abrudan, Ştefan Grigorie, Peterson Pecanha şi Alves da Silva Wallace au discutat, miercuri, cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi cu ceilalţi membri ai Comitetului Executiv, solicitând rezolvarea situaţiei lor.

În semn de protest, jucătorii rapidişti au întârziat cu zece minute partida din deplasare cu Gloria Bistriţa din 7 aprilie şi au ieşit pe teren cu un banner pe care scria "FIFA-UEFA, We need help / LPF-FRF, ajutaţi-ne", iar pe tricouri au inscripţionat mesajul "Insolvenţă=Sclavie". Fotbaliştii au intrat pe teren cu acelaşi banner şi la meciul cu Steaua, disputat, duminică, pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu.

SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici