Hagi: E prima dată când Şahtior Doneţk este depăşită de o asemenea manieră

Gheorghe Hagi este impresionat de victoria cu scorul de 3-0 obţinută de formaţia Borussia Dortmund în manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, precizând că e prima dată când echipa antrenorului Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, este depăşită de o asemenea manieră.

200 afișări
Imaginea articolului Hagi: E prima dată când Şahtior Doneţk este depăşită de o asemenea manieră

Hagi: E prima dată când Şahtior Doneţk este depăşită de o asemenea manieră (Imagine: Alexandru Hojda - MediafaxFoto)

"Am văzut meciul, Dortmund i-a dominat pe cei de la Şahtior. E prima dată când Şahtiorul e depăşită de o aşa manieră. Acasă, Dortmund arată că e o echipă dintre cele mai bune. Fotbalul din Germania arată bine de tot", a spus, miercuri, Hagi, într-o conferinţă de presă.

În opinia fostul fotbalist, campionatul Germaniei poate deveni în viitor mai puternic decât cel al Spaniei. "Germanii sunt pe un drum bun şi în viitorul apropiat vor să depăşească Spania. De aia l-au şi luat pe Guardiola (n.r. - clubul Bayern Munchen) ca să arate că sunt în faţa spaniolilor. Această mutare arată că vor să devină mai buni. Au luat cel mai bun antrenor al Spaniei, asta înseamnă că doresc să afle din secretele lor. Şi probabil o să vadă mai concret ce concept are Spania", a explicat fostul jucător.

În ceea ce priveşte echipa pe care o patronează, Viitorul Constanţa, Hagi a declarat că deocamdată obiectivul acesteia este doar să formeze fotbalişti. "Dacă jucăm aşa nu cred că o să ajungem în cupele europene, o să ne ducem în jos. Glumesc, Viitorul trebuie să crească foarte mult ca să putem vorbi de cupe europene. În momentul de faţă nu suntem capabili. Obiectivul Viitorului este acela de a creşte jucători. Echipa noastră este acum 70 la sută formată din jucători de la academie. Sunt fotbalişti care din când în când mai joacă şi cum nu-mi place mie, dar sunt tineri şi vor creşte, în fiecare zi sunt mai buni", a afirmat el.

Gabriel Iancu, transferat în luna decembrie a anului trecut la Steaua, este un jucător greu de înlocuit, dar cu toate aceastea el trebuia să plece de la Viitorul Constanţa pentru a progresa, susţine Gheorghe Hagi. "Un jucător nu se poate înlocui de azi pe mâine. Dar e normal ca noi să ne gândim la jucător. Îl formăm, îl aducem la un punct şi dacă el are o ieşire bună atunci trebuie să plece. Iancu trebuia să plece pentru că noi eram prea mici pentru el şi trebuia să se ducă într-un colectiv unde să progreseze foarte mult având în vedere talentul pe care îl are", a precizat Hagi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici