Hagi: În maximum două zile îi voi da un răspuns preşedintelui Mircea Sandu

Antrenorul Gheorghe Hagi, care a fost ofertat de preşedintele FRF, Mircea Sandu, pentru postul de selecţioner al echipei naţionale, a declarat, miercuri, că în maximum două zile îl va anunţa pe oficialul federaţiei de decizia sa.

125 afișări
Imaginea articolului Hagi: În maximum două zile îi voi da un răspuns preşedintelui Mircea Sandu

Hagi: În maximum două zile îi voi da un răspuns preşedintelui Mircea Sandu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Cu această temă sensibilă din ultimele zile, am obligaţia, plăcerea şi responsabilitatea să o comunic mâine sau poimâine preşedintelui FRF. Eu nu sunt selecţioner, s-a discutat doar de o propunere. Să vedem decizia care va fi. Preşedintele va fi primul care va şti. E datoria mea să mă duc la el şi să îi spun decizia mea şi de ce am luat-o. Trebuie să ştiţi un lucru, Hagi a fost, s-a născut pentru fotbalul românesc şi va fi pentru fotbalul românesc, indiferent de funcţia pe care o va ocupa", a spus Hagi.

Gheorghe Hagi este de părere că echipa naţională a României are nevoie de proiecte pe termen lung.

"Nu funcţia e importantă, ci gândul şi spiritul. Eu sunt la vârsta la care pot să sprijin, să aduc experienţa mea. Staţi liniştiţi, o să fiu lângă fotbalul românesc. Sunt implicat în fotbal foarte tare cu această academie pe care am făcut-o. Eu nu fug după o funcţie, fac lucrurile doar din plăcere şi asumându-mi anumite responsabilităţi. Proiectele pot fi pe termen lung, asta e bine pentru că înseamnă că e o viziune. România are nevoie, în momentul de faţă, de un proiect pe termen lung. Trebuie să folosim cuvintele formare şi dezvoltare, dar şi răbdare. Trebuie să formăm echipe şi să dezvoltăm jucători. România, cred că de asta are nevoie", a completat Hagi.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că preşedintele Mircea Sandu le-a propus lui Anghel Iordănescu şi Gheorghe Hagi preluarea funcţiilor de director tehnic respectiv, de selecţioner ai echipei naţionale a României, aceştia urmând să dea un răspuns până la 13 iunie.

Gheorghe Hagi a participat, miercuri, la tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European sub 19 ani, ce va fi organizat de România în perioada 20 iulie - 1 august. "Sunt bucuros, fericit, onorat că am fost invitat la tragerea la sorţi a unui turneu pentru juniori. Este pentru prima oară când particip la aşa ceva de când m-am lăsat de fotbal. Mulţumesc FRF că m-a invitat. Sper ca România să facă un turneu final foarte bun, cu toate că îi va fi foarte greu, deşi joacă acasă. Este grupa estului, dar nu ştiu cât de bună sau cât de slabă e. Cu siguranţă meciurile vor fi grele, echilibrate, iar echipa României trebuie să muncească pentru a obţine rezultate. Ţinând cont de tot ceea ce înseamnă Spania în fotbalul mare, e bine că am evitat Spania", a adăugat Hagi.

Componenţa grupelor turneului final al Campionatului European de juniori "under 19" este următoarea:

Grupa A: România, Cehia, Grecia, Irlanda

Grupa B: Serbia, Turcia, Spania, Belgia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici