Hai în "Bicicleşti"! Centrul Bucureştiului se închide şi în această duminică, de la 11:00, pentru mişcare curată

Campania Bicicleşti continuă! Şi în această duminică, 3 noiembrie, între orele 11.00 şi 15.00, Primăria Bucureşti a decis să vină în întămpinarea bucureştenilor dornici de relaxare şi închide traficul auto pe bulevardul Kiseleff, între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei.

329 afișări
Imaginea articolului Hai în "Bicicleşti"! Centrul Bucureştiului se închide şi în această duminică, de la 11:00, pentru mişcare curată

Hai în "Bicicleşti"! Centrul Bucureştiului se închide şi în această duminică, de la 11:00, pentru mişcare curată

Weekend-ul trecut peste 2.000 de bucureşteni s-au bucurat de plimbare şi relaxare, ieşind cu mic cu mare pe Kiseleff. Am văzut biciclişti, rolleri, pietoni, mai tineri sau mai vârstnici, prichindei şi bunici. Îi vom revedea probabil şi în această duminică, plimbandu-se sub căldura soarelui de toamnă.

Pentru a evita aglomeraţia, există şi cateva recomandari pentru deplasare: cu toţii trebuie să ne deplasăm pe partea dreapta a direcţiei de mers (bicicliştii vor ocupa prima banda, rollerii vor ocupa a doua bandă).
 
Gândul şi ProSport au lansat în urmă cu două săptămâni campania "BICICLEŞTI", iniţiativă prin care au propus trasarea celei mai mari piste de activităţi sportive de weekend.

icicleşti. Sau Tricicleşti. Sau simplu: Cicleşti. Exprimă dinamism. Pare verbul ce reflectă tabloul din week-end, de pe Bulevardul Kiseleff. ProSport şi Gandul.info au propus ca traseul să se închidă câteva ceasuri pentru maşini şi Primăria a marşat. Ce a ieşit? Oameni conectaţi la un stil de viaţă sănătos, cu accent pe mişcare, îşi dau mâna peste ghidon şi fiecare rutier trăieşte emoţia în felul lui.

Peste 2000 de suflete atrase de iniţiativă rulează pe asfaltul dintre Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei. Cu bicicletele. Cu tricicletele. Cu rolele. Cu biclele accesorizate cu ataş. Sau mai degrabă cu o cuşetă pentru bebeluşi. Sau pentru căţeii purtaţi ca nişte regi. Pe o porţiune delimitată cu bariere imaginare pentru caii putere.

Semafoarele aţipesc, zgomotul provocator al motoarelor dispare, iar claxoanele isterice sunt înlocuite de sonerii timide. „Bucură-te de fiecare zi liberă şi alege să eviţi tradiţionalul program dorm-mănânc-merg la mall-pun benzină-frunzăresc smartfonul. Încercăm să ne abatem de la acest drum şi vrem ca fiii noştri să facă mişcare“, ne mărturiseşte o familie sportivă.

Pe Kiseleff nu se trage din ţigară. Ies doar aburi din căştile care pedalează în ambele sensuri. Părinţi atenţi ţin ritmul cu copiii de la o distanţă de trei bătăi de inimă şi momentele andante devin trepidante. La inerentele căzături, când mogâldeţele râd după cum şi cât le e pofta. Nu plâng. Pică, se ridică şi reiau aventura.

Fără frână

Cam asta e starea de spirit din caravană. Şi-l cuprinde şi pe un maestru al trickurilor, Marian Drăgulescu (33 de ani). Octuplul campion mondial la gimnastică, actual antrenor la CSA Steaua, nu pare scos din zona lui de confort. Şi-a ţinut echilibrul pe podiumuri ani în şir, aşa că o întâlnire cu sportul la care se stă în şa îi dă un sentiment de siguranţă. „Aş veni în fiecare week-end să fac o tură. Eu mai merg cu bicicleta şi în trafic, dar accelerez, pun frână, accelerez, mai dau de o bordură. Şi tot aşa! Nu poţi prinde o viteză de croazieră într-o zi obişnuită. N-am avut eu biciclete de 10.000 de euro, am avut turceşti, chinezeşti, dar mereu m-au pasionat“, punctează triplul medaliat olimpic de la Atena. Poartă o şapcă nehotărât aşezată pe cap şi nu se teme că-l va înghiţi plutonul. Priveşte doar înainte. Ca mai toţi participanţii. Unii par că flirtează zi de zi cu sportul lui Lance, dar altora evenimentul de lângă Arc pare că le-a trezit plăceri demult uitate.

Citeşte mai multe despre "Bicicleşti" pe www.prosport.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici