Halep: A fost un turneu incredibil la Doha, nu mă aşteptam să joc atât de bine

Jucătoarea Simona Halep a declarat, miercuri, pe Aeroportul Henri Coandă, că a fost un turneu incredibil la Doha şi că nu se aştepta să joace atât de bine încât să îl câştige.

164 afișări
Imaginea articolului Halep: A fost un turneu incredibil la Doha, nu mă aşteptam să joc atât de bine

Simona Halep (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"A fost un turneu incredibil. Nu mă aşteptam să joc atât de bine pentru că înainte jucasem în sală la Fed Cup, iar la Doha se juca afară, deci erau condiţii diferite. Dar m-am adaptat de la meci la meci. Primul meci cred că a fost cheia turneului pentru mine, am jucat bine acolo, am reuşit să revin şi m-am dus până la capăt foarte bine. La Doha, festivitatea de premiere a fost incredibilă, mai ales trofeul. Trofeul era din aur, nu mi l-au dat. Mi-au dat altceva. A fost cel mai mare turneu pe care l-am câştigat. A fost presiune destul de mare, dar încet-încet m-am relaxat, mi-am zis că nu am nimic de pierdut şi mi-am propus să îmi fac doar jocul. Am avut adversare foarte bune, trei dintre ele din top 10, şi chiar nu aveam nicio emoţie. Presiunea era pe ele, nu pe mine", a spus Halep la sosirea la Bucureşti.

Ea a explicat că nu s-a bucurat la sfâştitul finalei de la Doha cu Angelique Kerber deoarece adversara făcuse o dublă greşeală. "Adversara a făcut dublă greşeală, nu puteam să urlu de fericire. M-am bucurat în mine. Eu zic că am dominat meciul, nu a fost meciul atât de strâns încât să cred că poate să mă întoarcă. M-am bucurat în sinea mea foarte mult, dar eu aşa sunt, nu prea arăt", a menţionat Halep.

Jucătoarea română o înţelege pe Angelique Kerber, care a plâns în timpul finalei de la Doha. "M-am uitat pe ecran în timpul meciului şi am văzut că suferă acolo... Am jucat bine, am dominat-o şi ştiu că e frustrant în timpul unui meci când eşti dominat în aşa fel. Eu pot să înţeleg pentru că şi eu am avut momente din astea. Noi încercăm să nu plângem, dar uneori e greu să te abţii. Trăieşti pentru acest sport şi îţi e greu atunci când pierzi. Mie la finala de la Sofia mi-au dat lacrimile. Nu am plâns niciodată pe teren când am câştigat, dar când am pierdut am mai plâns", a precizat Halep.

Ea le-a mulţumit românilor care vin şi o susţin din tribune la meciurile sale. "A fost incredibil, la fiecare turneu vin şi mai mulţi români şi mă susţin. Când strigă «Simona» chiar mă impresionează şi îmi bucură sufletul. Le mulţumesc tuturor celor care mă sprijină", a adăugat Simona Halep.

Simona Halep, locul 9 mondial, a câştigat, duminică, turneul de la Doha (Qatar), înregistrând al şaptelea să succes în circuitul WTA şi primul la o competiţie de categorie Premier 5. Halep a învins-o în finală, cu scorul de 6-2, 6-3, după o oră şi şase minute de joc, pe sportiva germană Angelique Kerber, cap de serie numărul 6.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici