Halep: Şarapova e mai experimentată şi nu prea are slăbiciuni, de aceea câştigă tot pe zgură

Jucătoarea Simona Halep a declarat, joi, la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă, că Maria Şarapova, adversara din finala pierdută la Madrid, este mai experimentată şi nu prea are slăbiciuni, lucru demonstrat de faptul că în ultimii ani a câştigat multe meciuri pe zgură.

145 afișări
Imaginea articolului Halep: Şarapova e mai experimentată şi nu prea are slăbiciuni, de aceea câştigă tot pe zgură

Maria Şarapova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu Şarapova am intrat destul de relaxată, nu am avut mari emoţii. Dar s-a văzut că ea are mai multă experienţă şi a ştiut să gestioneze mai bine meciul. Deşi am început bine meciul, pe parcurs am obosit şi problema de la abdomen deja începuse să se agraveze. Nu prea are slăbiciuni Şarapova, de aia câştigă tot pe zgură. De altfel, a bătut-o doar Serena în ultimii trei ani. Sunt jucătoare foarte bune, iar eu mă lupt şi muncesc pentru a nu avea slăbiciuni şi să fiu şi eu acolo sus", a afirmat Halep.

Ea a menţionat că nivelul la care a ajuns este solicitant atât fizic, cât şi psihic, dar a precizat că nu joacă pentru clasamente, ci pentru a câştiga turnee. "Este foarte greu la nivelul la care am ajuns. La Madrid am jucat fiecare meci în jur de trei ore cu jucătoare de top... Este foarte multă muncă şi mental totodată. A fost o săptămână foarte grea pentru mine, dar mă bucur că am reuşit să câştig meciuri bune şi să lupt până la capăt. Cred că voi fi pe locul patru, nu ştiu exact, nu prea mă pricep la clasamente. Dar eu nu joc pentru clasamente, joc pentru mine şi pentru a câştiga meciuri şi turnee. Voi vedea în viitor cât de departe pot să ajung", a spus ea.

Simona Halep a adăugat că la turneul de la Madrid s-a simţit ca acasă, fiind susţinută de foarte mulţi români. "Toată lumea mi-a scris zilnic, cel puţin cât eram la Madrid primeam foarte multe mesaje plăcute. Domnul George Cosac a fost acolo şi m-a susţinut din tribună, domnul Ţiriac... m-am întâlnit şi cu domnul Ioan Andone, a venit la un meci sau două. Am stat la acelaşi hotel şi ne întâlneam la recepţie. M-a felicitat, la fel şi Marica, au fost mulţi români... la Madrid a fost un turneu ca şi cum aş fi jucat acasă", a spus Simona Halep.

Simona Halep a fost învinsă, cu scorul de 1-6, 6-2, 6-3, duminică, de sportiva rusă Maria Şarapova, în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid.

Jucătoarea în vârstă de 22 de ani s-a retras de la turneul Premier 5 de la Roma, dotat cu premii în valoare totală de 2.120.000 de euro, din cauza unei probleme la muşchii abdominali, după ce s-a calificat, miercuri, în optimile de finală. Favorită numărul 4, Halep a trecut în turul doi de Madison Keys (SUA), poziţia 47 în clasamentul mondial, scor 5-7, 6-0, 6-1, după o oră şi 37 de minute de joc.

În optimi, Halep ar fi trebuit să joace cu spaniola Carla Suarez Navarro, favorită numărul 13 şi locul 14 WTA.

Halep va ocupa, începând de luni, locul 4 WTA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici