Halep, Tecău, Covaliu, Ciuciu, Budişteanu şi Tomescu, numiţi ambasadori ai turismului românesc - VIDEO

Jucătorii de tenis Simona Halep şi Horia Tecău, fostul campion la sabie Mihai Covaliu, studenta de etnie romă Anina Ciuciu, informaticianul Ionuţ Budişteanu şi violonistul Alexandru Tomescu au primit, luni, titlul de ambasadori ai turismului românesc, fiindu-le înmânate paşapoarte diplomatice.

581 afișări
Imaginea articolului Halep, Tecău, Covaliu, Ciuciu, Budişteanu şi Tomescu, numiţi ambasadori ai turismului românesc - VIDEO

Halep, Tecău, Covaliu, Ciuciu, Budişteanu şi Tomescu, numiţi ambasadori ai turismului românesc (Imagine: Bogdan Iordache-Mediafax Foto)

Documentele le-au fost înmânate celor şase ambasadori onorifici într-o ceremonie organizată la sediul Guvernului.

Premierul Victor Ponta, prezent la ceremonie, a arătat că paşapoartele diplomatice le vor fi utile acestora pentru a se deplasa mai uşor la concursuri sau evenimente internaţionale şi şi-a exprimat speranţa că aceştia vor deveni modele pentru alţi tineri.

Ministrul delegat pentru Turism, Florin Jianu, a precizat că noii ambasadori onorifici vor fi implicaţi într-o serie de evenimente de promovare a turismului românesc, ministerul urmând să organizeze o "caravană europeană" de promovare a brandului turistic românesc sau să desfăşoare acţiuni de acest gen la expoziţia internaţională de la Milano de anul viitor şi la alte târguri de profil.

Tânăra româncă de etnie romă Anina Ciuciu studiează dreptul la Sorbona şi vrea să devină magistrat, după ce a ajuns clandestin în Franţa împreună cu părinţii săi.

Violonistul Alexandru Tomescu a fost decorat, în urmă cu o săptămână, cu Ordinul "Steaua Italiei" în grad de Cavaler, pentru merite deosebite în promovarea culturii italiene, distincţia fiindu-i oferită din partea preşedintelui Italiei, Giorgio Napolitano, de ambasadorul republicii la Bucureşti, Diego Brasoli.

Ionuţ Budişteanu a câştigat, anul trecut, marele premiu la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), ce a avut loc în Statele Unite ale Americii, ocupă locul al nouălea în Topul 16 al celor mai influenţi tineri din lume în 2013 realizat de publicaţia americană Time.

Mihai Covaliu a fost campion olimpic şi mondial la proba de sabie, fiind în prezent antrenor al lotului naţional masculin.

Simona Halep şi Horia Tecău se află în activitate şi sunt printre cei mai reprezentativi jucători români de tenis.

În luna martie, Nadia Comăneci, Maia Morgenstern, Dinu Săraru, Dumitru Prunariu, Dan Puric, Ilie Năstase, Oana Pellea, Elisabeta Lipă, Ovidiu Lipan şi Helmuth Duckadam au primit la rândul lor paşapoarte diplomatice, fiind desemnaţi ambasadori ai turismului românesc.

Proiectul "România Promovată prin Valori" a fost demarat la iniţiativa Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism. El a fost lansat prin evenimentul "Ambasadori ai Turismului Românesc", organizat la 19 august 2013.

Proiectul reprezintă o nouă formă de promovare a României, care îşi propune să completeze campaniile de imagine aflate în derulare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici