Horia Tecău: Ne bucurăm că am adus punctul decisiv României

Tenismanul Horia Tecău a declarat, sâmbătă, la finalul partidei de dublu câştigată împreună cu Florin Mergea, în Cupa Davis, că amândoi sunt bucuroşi pentru că au adus României punctul care a calificat-o în turul doi al al Zonei Euro-Africane a Cupei Davis.

208 afișări
Imaginea articolului Horia Tecău: Ne bucurăm că am adus punctul decisiv României

Horia Tecău: Ne bucurăm că am adus punctul decisiv României (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Suntem un cuplu solid la dublu cu Florin Mergea, iar când suntem favoriţi am câştigat punctul. A fost un meci dificil astăzi, mai ales primul set, dar ne bucurăm că am adus victoria împreună şi punctul decisiv României. Danezii au intrat pe teren cu atitudinea de «n-am nimic de pierdut», cu servicii bune, iar noi ne-am acomodat cu jocul lor prin setul doi, dar treptat am câştigat moral. A fost extraordinar astăzi, cu sala plină, atmosferă extraordinară. E minunat să joci în faţa unui public atât de numeros. Urmează meciurile cu Olanda, vom juca tot acasă, vom vedea unde anume, ne vom sfătui. E important să avem o echipă completă, cea mai bună pe care o vom putea alinia. Sper să fim în formă bună în aprilie, mai este până atunci mergem fiecare la turneele noastre", a declarat Horia Tecău, la TVR, la finalul partidei de dublu.

La rândul său, Florin Mergea a precizat că el şi Tecău au făcut ce ştiau mai bine pentru a câştiga. "Emoţii sunt întotdeauna înaintea meciurilor, dar le-am tratat serios pe fiecare în parte. Nu am ştiut exact ce va face Kromann, cum joacă, astfel că în meciul de astăzi am făcut ce ştiam mai bine eu şi Horia. A fost acel tie-break, am avut şi o durere la umăr, care mă supără de obicei la început de an. Important este că am câştigat şi e foarte frumos să joci acasă, cu o sală plină", a spus Mergea.

Căpitanul nejucător al echipei României, Ciprian Porumb a declarat că Mergea şi Tecău au jucat fantastic.

"Ştiam că va fi greu cu echipa Danemarcei, deşi nu are nume mari în echipă acum. Dar sunt jucători care pot face orice pe teren, iar asta s-a văzut în meciul de ieri cu Ungur, de 5 seturi. Astăzi, băieţii noştri au jucat fantastic la dublu, au avut unele momente de joc de nivel mondial. Această echipă creşte cu fiecare meci jucat. Urmează partidele cu Olanda, în faţa căreia avem de luat o revanşă, după înfrângerea usturătoare de acum un an. Cred că vom avea cea mai bună echipă, pe o suprafaţă care ne convine, dar şi în faţa unor fani, care să poată crea cel puţin atmosfera de aici, de la Cluj", a precizat Porumb. 

România conduce Danemarca, cu 3-0 la general şi s-a calificat deja în turul doi al Grupei I din Zona Euro-Africană, în care va întâlni Olanda, între 5-7 aprilie.

La Cluj, Marius Copil a trecut de Frederik Nielsen, cu 6-3, 7-6 (7), 6-4, Adrian Ungur l-a învins pe Martin Pedersen, cu 6-2, 7-6 (3), 4-6, 4-6, 6-2, iar perechea de dublu Florin Mergea-Horia Tecău s-a impus şi ea, duminică, cu 7-6 (3), 6-2 şi 6-4, în faţa lui Frederik Nielsen-Thomas Kromann.

Meciurile de duminică vor conta astfel doar pentru palmares, fiind stabilite disputele Ungur-Nielsen şi Copil-Pedersen, începând cu ora 13.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici