IAAF a decis reimpunerea suspendării provizorii în cazul atletei Asli Cakir Alptekin

Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a contestat, miercuri, decizia autorităţilor din Turcia de a o considera nevinovată de încălcarea regulamentului antidoping pe sportiva Asli Cakir Alptekin şi a hotărât reimpunerea suspendării provizorii în cazul campioanei olimpice.

56 afișări
Imaginea articolului IAAF a decis reimpunerea suspendării provizorii în cazul atletei Asli Cakir Alptekin

Asli Cakir Alptekin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"IAAF a decis reimpunerea unei suspendări provizorii în cazul Alptekin", a declarat purtătorul de cuvânt al forului, Nick Davies.

Davies a precizat că această hotărâre este cu efect imediat. "Atleta nu poate participa la nicio competiţie în Turcia sau în altă ţară, până la decizia finală a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), de la Lausanne", a subliniat oficialul IAAF.

Asli Cakir Alptekin a câştigat la Jocurile Olimpice de la Londra proba de 1.500 de metri. Ea a fost însă suspendată provizoriu de IAAF, după ce în paşaportul său biologic s-au detectat anomalii.

În decembrie, Federaţia Turcă de Atletism a decis să ridice suspendarea provizorie ce fusese hotărâtă în luna mai, considerând că sportiva nu a încălcat regulamentul antidoping.

Asli Cakir Alptekin a mai fost suspendată doi ani pentru dopaj, în 2004. Ea riscă o suspendare pe viaţă şi retragerea titlului olimpic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici