Iga Swiatek egalează recordul Simonei Halep. Care sunt româncele din top 100 WTA

În ciuda înfrângerii surprinzătoare din finala turneului de la Dubai, poloneza Iga Swiatek o egalează începând de luni pe Simona Halep într-un top al numărului de săptămâni petrecute consecutiv ca lider al clasamentului mondial WTA.

404 afișări
Imaginea articolului Iga Swiatek egalează recordul Simonei Halep. Care sunt româncele din top 100 WTA

Iga Swiatek egalează recordul Simonei Halep. Care sunt româncele din top 100 WTA

Luni, Iga Swiatek a început deja cea de-a 48-a săptămână consecutivă ca număr 1 mondial în circuitul tenisului feminin profesionist.

Săptămâna trecută, tânăra poloneză a pierdut în mod surprinzător în finala Turneului de la Dubai în faţa Barborei Krejcikova. Cu toate acestea, datorită avansului masiv pe care îl are în fruntea clasamentului WTA, ea nu trebuie să fie îngrijorată că îşi va pierde locul prea curând.

Ea ocupă prima poziţie cu 10.585 de puncte şi, începând a 48-a săptămână consecutivă ca lider mondial, a egalat-o pe Simona Halep, care a petrecut acelaşi număr de săptămâni consecutive în fruntea topului.

Cea mai apropiată concurentă a ei este Aryna Sabalenka, campioana de la Australian Open 2023, care are în prezent 6.100 de puncte şi conduce WTA Race, clasamentul anual, cu 2.660 de puncte, în faţa celei de-a doua clasate, Rybakina, cu 1.561 de puncte, cea de a treia find Swiatek, care are 1.420 de puncte.

A treia jucătoare din clasamentul general WTA este Jessica Pegula, cu 5.495, iar a patra este Ons Jabeur, cu 4.921 de puncte. Săptămâna aceasta nu s-au înregistrat schimbări în Top 10, cea mai semnificativă mişcare fiind înregistrată de Barbora Krejcikova.

Cehoaica a urcat cu 14 locuri, de pe poziţia 30 pe locul 16 mondial. Liudmila Samsonova a urcat, de asemenea, cu o poziţie şi a ajuns pe locul 12, noul record al carierei.

Simona Halep e în continuare pe locul 19, fiind urmată în topul jucătoarelor din România de Irina Begu, care a urcat un loc, până pe 35.

În top 100 se mai află Ana Bogdan, pe 57, şi Sorana Cîrstea, pe 81.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici