Iga Świątek îşi donează premiul de la Ostrava unei organizaţii de sănătate mintală din Polonia

Iga Świątek, numărul unu mondial în tenisul feminin, a anunţat că va dona premiul încasat în finala de duminică de la Agel Open de la Ostrava unei organizaţii poloneze de sănătate mintală.

130 afișări
Imaginea articolului Iga Świątek îşi donează premiul de la Ostrava unei organizaţii de sănătate mintală din Polonia

Iga Świątek îşi donează premiul de la Ostrava unei organizaţii de sănătate mintală din Polonia

Poloneza în vârstă de 21 de ani, care a câştigat deja trei titluri de Mare Şlem - Openul Franţei în 2020 şi 2022 şi US Open în 2022 - a făcut această promisiune în timpul interviului pe teren, după înfrângerea în trei seturi în faţa favoritei locale Barbora Krejcikova.

Świątek, care a fost sinceră şi deschisă cu privire la munca sa cu psihologul sportiv Daria Abramowicz, după victoria sa de la Roland Garros în 2020, a donat pentru prima dată banii din premii unei organizaţii de caritate pentru sănătate mintală anul trecut, în timpul BNP Paribas Open, în onoarea Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale, care este sărbătorită anual la 10 octombrie.

În timp ce Swiatek nu a anunţat încă ce organizaţie de caritate va primi contribuţia, ea spune că are câteva în minte şi a explicat raţionamentele sale pentru gestul său în conferinţa de presă de după meci.

„Mi-am dorit foarte mult să joc bine aici pentru a avea o sumă mare de bani de donat... şi sunt destul de fericită că am putut face asta", a spus Swiatek.

"Chiar vreau să sensibilizez lumea şi să le spun oamenilor că pot folosi ajutorul dacă au nevoie de el sau să îi ajute pe alţii dacă au resurse.

Sunt destul de fericită să îmi folosesc poziţia în acest fel".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici