În turul Ligii I au evoluat 145 de jucători străini din 48 de ţări

În turul ediţiei 2010-2011 a Ligii I au evoluat 145 de fotbalişti străini, reprezentând 48 de ţări de pe cinci continente.

19 afișări
Imaginea articolului În turul Ligii I au evoluat 145 de jucători străini din 48 de ţări

În turul Ligii I au evoluat 145 de jucători străini din 48 de ţări (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Cei mai mulţi au jucat la CFR Cluj şi FC Vaslui, câte 20, în timp ce Sportul Studenţesc şi Victoria Brăneşti sunt singurele echipe la care nu au evoluat jucători străini.

Cei 145 de fotbalişti provin din 48 de ţări din cinci continente după cum urmează:

- 74 din Europa - 17 ţări

- 38 din America de Sud - 3 ţări

- 27 din Africa - 13 ţări

- 5 din Asia - 4 ţări

- 1 din Australia/Oceania - 1 ţară.

Ţara cu cei mai mulţi jucători la echipele din Liga I este Brazilia, cu 30. Este urmată apoi de Portugalia cu 13, Serbia cu 10, Spania cu 8 şi Argentina cu 7.

TITLURILE ZILEI

Printe fotbaliştii brazilieni cu cele mai multe prezenţe în meciurile din acest tur de campionat se numără Martins Adailton, Lopes Wesley (ambii FC Vaslui), Junior Moraes (Gloria Bistriţa), Eric de Oliveira (Gaz Metan Mediaş), Rui Duarte, Marcos Antonio, Juliano Spadacio şi Vargas Cassio (toţi Rapid).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici