Incidente la meciul Rapid - Legia Varşovia: Fanii polonezi au părăsit Arena Naţională înaintea meciului. S-au întors după prima repriză

Fanii polonezi au părăsit peluza Nord a Arenei Naţionale, cu aproximativ 15 minute înainte de debutul partidei Rapid - Legia Varşovia, din Liga Europa, şi nu au revenit pe scaune nici după ce a început meciul, protestând astfel deoarece forţele de ordine nu au permis accesul tuturor suporterilor.

769 afișări
Imaginea articolului Incidente la meciul Rapid - Legia Varşovia: Fanii polonezi au părăsit Arena Naţională înaintea meciului. S-au întors după prima repriză

Incidente la meciul Rapid - Legia Varşovia (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Cu 15 minute înainte de meci, aproximativ 200 de fani polonezi, de la Peluza Nord, inelul superior, au ieşit din stadion. Unii dintre ei s-au oprit pe terasamentul din spatele tribunelor, iar alţii au părăsit arena.

Aceştia s-au întors la pauza meciului cu Rapid Bucureşti, din Liga Europa, şi au început să arunce cu diverse obiecte înspre fanii formaţiei bucureştene şi au aprins o fumigenă.

Mai multe incidente în care au fost implicaţi fani polonezi au avut loc înaintea partidei dintre cele două echipe.

Astfel, trei suporteri ai echipei Legia Varşovia au fost reţinuţi la intrarea pe Arena Naţională, după ce asupra lor s-a descoperit canabis şi marijuana. Suporterii aveau ascunse drogurile în lenjeria intimă şi au fost descoperiţi la controlul corporal efectuat înainte de intrarea pe stadion. Aceştia urmează să fie reţinuţi de autorităţi române şi vor fi predaţi unui reprezentant al ambasadei Poloniei în România, după care vor fi lăsaţi să plece înapoi în Polonia.

Un alt suporter polonez, minor, aflat sub influenţa drogurilor, a fost dus la o ambulanţă, pentru a primi îngrijiri.

Un alt incident s-a petrecut tot la intrarea fanilor polonezi pe stadion. Forţele care asigură ordinea au dorit să verifice un banner aparţinând polonezilor, moment în care s-a produs o încăierare, unul dintre suporteri lovind un agent de pază. Acesta din urmă a primit îngrijiri medicale. Suporterul respectiv a fost identificat şi este reţinut de jandarmi.

În cursul zilei de joi, zece polonezi şi un român au ajuns la poliţie, în urma unor incidente petrecute în Centrul Vechi din Bucureşti şi a unei acţiuni organizate pe autostrada A1, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache.

Astfel, în jurul orei 16.00, în Centrul Vechi a avut loc un incident între un român şi un suporter polonez, sosit la Bucureşti pentru a urmări meciul dintre Rapid şi formaţia poloneză Legia Varşovia, din Liga Europa.

"A fost un incident minor în Centrul Vechi, o şicanare în trafic, în jurul orei 16.00, când un polonez şi un român s-au certat pe un loc de parcare. A fost un conflict aplanat de poliţie, în urma căruia au fost conduşi la secţia 10", a declarat Georgian Enache.

Un alt incident a avut loc tot în Centrul Vechi în jurul orei 19.00, când doi fani polonezi s-au bătut, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a-i despărţi. Georgian Enache a precizat că a fost chemată Salvarea, pentru a i se acorda îngrijiri medicale unuia dintre suporteri, celălalt fiind dus la secţia de poliţie.

Georgian Enache a menţionat, de asemenea, că Jandarmeria a organizat, joi, un filtru la ieşirea de pe autostrada A1, cu caracter preventiv, în urma căruia "opt cetăţeni polonezi au fost duşi la poliţie, şapte pentru deţinere de materiale pirotehnice şi unul pentru deţinere de armă albă".

Potrivit lui Georgian Enache, la meci erau aşteptaţi aproximativ 2.500 de fani polonezi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici