INTERVIU: Fosta handbalistă Sorina Tite vrea să joace acum în telenovele

Fosta handbalistă Sorina Tite acuză modul în care a fost tratată de antrenorul Gheorghe Tadici, atât la echipa de club cât şi la naţională şi susţine, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că din cauza comportamentului acestuia a renunţat la sport, precizând însă că acum vrea să joace în telenovele.

374 afișări
Imaginea articolului INTERVIU: Fosta handbalistă Sorina Tite vrea să joace acum în telenovele

INTERVIU: Fosta handbalistă Sorina Tite vrea să joace acum în telenovele (Imagine: Mediafax Foto)

Sorina Mihaela Tite (27 de ani) a absolvit Facultatea de Jurnalism "Vasile Goldiş" din Arad şi Facultatea de Ştiinţe Economice "Babeş Bolyai" din Cluj. Între 2005 şi 2006 a lucrat în presă, apoi a fost în domeniul imobiliar. La 12 ani a debutat în handbal, iar la 15 ani în echipa naţională de cadete. A cucerit titlul de campioană naţională cu Silcotub Zalău în ediţiile 2000/2001, 2001/2002, la junioare şi în sezonul 2003/2004, la senioare, alături de Roxana Gatzel, Ramona Maier sau Valeria Motogna. A câştigat Cupa României cu Silcotub în ediţia 2002/2003. Cu echipa naţională a participat la numeroase competiţii internaţionale, printre care Campionatul European de Tineret din Finlanda din 2002 şi la Campionatul Mondial de Tineret din Macedonia (2003), fiind colegă cu Oana Manea, Ada Nechita sau Adina Meiroşu. A fost desemnată cea mai bună extremă dreapta la un turneul de la Gliwice- Polonia 2000

Redăm integral interviul acordat de Sorina Tite agenţiei MEDIAFAX:

Reporter: Dă-ne câteva repere ale carierei tale de sportivă.

Sorina Tite: Am început handbalul la 12 ani. De-a lungul carierei am cucerit de trei ori titlul cu Silcotub, echipă cu care am câştigat şi Cupa. Am participat cu echipa naţională atât la Campionatul European, cât şi la cel Mondial de tineret. Am câştigat cu naţionala de junioare titlul de cea mai bună extremă la o competiţie europeană.

Rep: Ce fel de antrenor a fost pentru tine Tadici?

T.S: Nu este greu să-ţi dai seama că este un coleric, te ridică sau te îngroapă, de eşti sau nu în graţiile lui. Am avut neşansa să nu fiu o febleţe a lui, din cauza faptului că nu îi toleram comportamentul. Pe unele dintre noi ne punea să plătim amenzi dacă ratam vreo execuţie la antrenament, în timp ce pe altele nu. Apoi, este un antrenor care, de multe ori, nu ştia să se comporte respectuos cu o tânară jucătoare. Am vrut să plec, îmi găsisem o echipă în Germania, nu m-a lăsat. A contribuit mult la renunţarea mea la handbal. Şi după ce m-am lăsat a încercat să mă denigreze, să susţină că de fapt nu am am fost decât o jucătoare de duzină (păi atunci de ce am fost luată la naţională?), că mi-ar fi făcut majoratul în Turnul Eiffel şi multe alte comentarii aberante. Şi nu sunt singura, din cauza comportamentului lui, a pierdut şi respectul fetelor de la Oltchim.

Rep: Visezi că mai joci handbal?

T.S: Mai visez noaptea uneori că alerg pe terenul de handbal şi mă trezesc cu zâmbetul pe buze. A fost o etapă superbă din viaţa mea, cu bune si cu rele, care m-a format ca om. Iar dacă ar trebui să-i mulţumesc pentru ceva domnului Tadici, e că m-a pus în situaţii care m-au călit pentru viaţă.

Rep: Mai ţii legătura cu fostele coechipiere?

T.S: Sigur că timpul şi destinul ne-a îndepărtat, însă, de fiecare dată când ne vedem, ne amintim cu drag de vremurile petrecute împreună. Câteva dintre fete mi-au rămas în continuare bune prietene.

Rep: Cum au fost perioadele petrecute în jurnalism şi în lumea afacerilor?

T.S: Am lucrat o vreme, atât în radio, cât şi în presa scrisă. Una dintre dorinţele mele este să reuşesc să devin prezentatoare TV. Nu este uşor sa iei contact cu oamenii de afaceri, o lume dură câteodată, dar, din care ai ce învăţa. Am dorit să-mi dezvolt abilităţile de negociere, în primul rând de comunicare cu diferite genuri de oameni.

Rep: E mai uşor pe terenul de joc sau pe scenă?

T.S: Sunt două domenii total diferite, dar care au si similitudini. Este vorba de multă concentrare şi pe scenă. Îmi doresc foarte mult ca următorul pas să fie un rol într-o telenovelă. Pe de altă parte, sunt liberă sa visez că voi ajunge să joc in filme mari. În 2009 am fost selectată pentru rolul principal din scurtmetrajul "Benvenutti in Italia", o coproducţie româno-italiană, în regia lui Sorin Mişirianţu. Primele filmări au avut în iulie 2010 la Roma, urmând ca la sfârşitul acestei luni să aibă să fie finalizat scurmetrajul la Cluj. Premiera filmului va avea loc în septembrie la Roma, urmând ca în luna octombrie sa participe la Cluj, la Festivalul "Scurt pe 6", iar in anul 2011 la TIFF.

Rep: Ce pasiuni ai?

T.S: Îmi place să vizionez comedii romantice. Ultima carte citită este "Preţuieşte viaţa" scrisă de Andreea Marin. Îmi plac mult călătoriile, consider că sunt multe locuri frumoase de vizitat. Nu sunt pretenţioasă la mâncare, însă nu sunt genul care să traiasc doar cu o salată pe zi, deoarece în vremea în care am făcut sport de performanţă m-am obişnuit să mănânc destul de consistent, fără să fac excese. Nu merg la sală, preferând să facă jogging în parc destul de des.

Interviu de Romeo Chiriac, romeo@mediafax.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici