Ionuţ Negoiţă spune că Săvulescu pleacă de la Dinamo: M-a surprins decizia lui, dar ştiam de ea

Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat, joi seară, că l-a suprins faptul că preşedintele delegat Dragoş Săvulescu a decis să părăsească gruparea şi a precizat că fără o infuzie serioasă de capital clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare nu are nicio şansă, informează prosport.ro.

320 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Negoiţă spune că Săvulescu pleacă de la Dinamo: M-a surprins decizia lui, dar ştiam de ea

Ionuţ Negoiţă spune că Săvulescu pleacă de la Dinamo: M-a surprins decizia lui, dar ştiam de ea (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax foto)

"M-a surprins decizia lui Dragoş Săvulescu, dar ştiam de ea. Porniserăm la un drum împreună, voiam să aducem Dinamo la o stabilitate financiară. Sunt pus într-o situaţie penibilă, mi-e şi ruşine să dau ochii cu jucătorii şi cu staful, că sunt neplătiţi de atâta vreme. Fără nicio infuzie serioasă de capital, Dinamo nu are nicio şansă. Trebuie făcută o reformă rapid. Dinamo are două şanse: poate reveni la ce a fost sau poate să nu mai fie deloc. Nu îmi place incertitudinea. Este nevoie pentru următorul an de sume importante, nu vreau să spun exact acum cât, dar este clar că milioane de euro. Nu s-a pus problema ca eu să preiau Dinamo. Este o misiune dificilă să iei un Dinamo în situaţia actuală, dar cineva trebuie să îşi asume responsabilitatea. Dacă nu vrea nimeni, m-aş băga eu. Dacă nu mă simţeam în putere, nu intram la Dinamo. Până acum am băgat 2 milioane de euro ca sponsor şi 4 milioane ca acţionar. Eu cred că va fi bine pentru club, dar a părăsi corabia când se scufundă nu este în regulă", a spus Negoiţă la Fanatik Show, pe DigiSport.

Dragoş Săvulescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte delegat al lui Dinamo. Acesta deţinea 30 la sută din acţiunile clubului Dinamo, la fel ca şi ceilalţi doi colegi din acţionariat, Nicolae Badea şi Ionuţ Negoiţă, 10 procente fiind deţinute de FC Dinamo 1948 SA, adică vechea societate .

În urma plecării lui Săvulescu, partea acestuia va fi împărţită cel mai probabil în mod egal de cei doi oameni rămaşi la conducerea clubului din Ştefan cel Mare.

Ionuţ Negoiţă afirmase, tot joi, la Sport.ro, că "o maşină nu poate fi condusă de trei şoferi în paralel", lăsând să se înţeleagă faptul că ar dori să devină principalul investitor la gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare. "O maşină nu poate fi condusă de trei şoferi în paralel. Există soluţii, în principiu. Sunt două variante la Dinamo - moare sau se relansează. Eu am încredere că se va întâmpla ceva important la club în perioada imediat următoare. Trebuie injecţie de capital. Şi vorbesc de o sumă importantă, nu de mărunţiş. Trebuie şi o reformă la sânge la nivelul clubului. Fără aceste două lucruri, va fi foarte greu", a spus Negoiţă.

La începutul lunii august omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a preluat, pentru o sumă de "câteva milioane" de euro, un pachet de 30 la sută din acţiunile clubului Dinamo, rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea din rândul acţionarilor. Nicolae Badea, Ionuţ Negoiţă şi Dragoş Săvulescu deţin câte 30 la sută din acţiunile FC Dinamo 1948 SA, celelalte 10 procente aflându-se în proprietatea societăţii care a administrat în trecut clubul de fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici