Iordănescu: FRF şi LPF ar trebui să asigure un calendar bun naţionalei dacă vrem să ne calificăm

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că FRF şi LPF ar trebui să asigure naţionalei un calendar care să-i permită să dispute meciuri de pregătire, dacă se doreşte calificarea la Euro-2016 şi o participare onorantă la competiţia europeană.

61 afișări
Imaginea articolului Iordănescu: FRF şi LPF ar trebui să asigure un calendar bun naţionalei dacă vrem să ne calificăm

Iordănescu: FRF şi LPF ar trebui să asigure un calendar bun naţionalei dacă vrem să ne calificăm (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Nu vreau să se interpreteze că aş vrea sistemul cu 14 sau cu 18 echipe. Nu am să mă pronunţ. Cred însă că şi federaţia şi liga ar trebui să facă absolut tot ce le stă în putinţă să asigure un calendar bun echipei noastre naţionale. Se găsesc mijloace să rezolve această problemă. Chestiunea este doar să vrem. Dacă vrem într-adevăr să ne calificăm şi să avem o comportare onorantă la Campionatul European. Dacă începem iar să întindem etapa pe cinci zile, e clar că nu ne mai oferă nouă date de calendar să mai facem câte un meci de pregătire. E problema federaţiei şi a ligii", a afirmat Iordănescu.

Tehnicianul şi-ar fi dorit un alt program pentru echipa naţională înaintea partidei cu Irlanda de Nord, dar a fost nevoit să-l schimbe din cauza programului încărcat al Ligii I: "Ne-am fi dorit un cu totul alt program înaintea acestui meci extrem de important. Se întâlnesc locurile unu şi doi în grupă şi devine cel mai important meci şi pentru noi şi pentru ei. Staful tehnic şi-a dorit, în momentul în care s-a încheiat competiţia internă, o vacanţă activă. Să adunăm jucătorii împreună cu familiile şi să mergem undeva la munte, în Austria. Din păcate, independent de voinţa noastră, nu am reuşit şi a trebuit să schimbăm radical programul. Am încercat să dăm jucătorilor de la echipa naţională o vacanţă de 5-6 zile. Am dorit ca jucătorii să nu piardă din tonul muscular să nu piardă din capacitatea aerobă, să ne fie mai uşor la convocarea oficială, care începe de astăzi. Jucătorii au venit în etape, au fost şase grupuri, şi a fost foarte greu să concepem un program de pregătire. Au fost implicaţi aici toţi factorii de răspundere, inclusiv Liga Profesionistă de Fotbal, pentru că Liga I s-a terminat sâmbătă. Craiova ne dă doi jucători la lot şi a jucat sâmbătă. Apoi finala Cupei a reţinut şase jucători de la Steaua".

Partida Irlanda de Nord - România, din Grupa F a Campionatului European din 2016, se va disputa sâmbătă, pe stadionul Windsor Park din Belfast, de la ora 21.45. După disputarea a cinci etape din grupă, România se află pe primul loc, cu 13 puncte, iar Irlanda de Nord se află pe poziţia a doua, cu 12 puncte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici