Iordănescu: Selecţionerul nu ar trebui să aibă un contract mai mare de doi ani

Directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, Anghel Iordănescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că angajamentul unui selecţioner nu ar trebui să fie mai mare de doi ani, acesta putând fi reînnoit dacă se reuşeşte calificarea la un turneu final.

43 afișări
Imaginea articolului Iordănescu: Selecţionerul nu ar trebui să aibă un contract mai mare de doi ani

Anghel Iordănescu (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

"La fiecare campanie, obiectivul echipei naţionale este calificarea. Pe viitor, eu cred că înţelegerea respectivului selecţioner trebuie să fie pe durata acelei campanii la care echipa naţională se înscrie. Dacă şi-a îndeplinit obiectivul, continuă", a spus Iordănescu.

Pe de altă parte, Anghel Iordănescu a afirmat că nu crede că meciurile cu Uruguay şi Chile din luna iunie nu vor mai avea loc. "M-a sunat domnul Victor Piţurcă, vineri, am vorbit cu el. I-am promis domnului Piţurcă că această discuţie pe care am avut-o vineri la telefon este una confidenţială şi îl las pe el să o prezinte atunci când se va întoarce din concediu. Din punctul meu de vedere, am trimis faxurile federaţiilor din Uruguay şi Chile, dar nu cred că se va realiza acest turneu. Amănunte vă va prezenta preşedintele FRF sau selecţionerul", a explicat Iordănescu.

La rândul său, Gheorghe Hagi susţine că selecţionerul primei reprezentative trebuie ţinut tot timpul sub presiunea rezultatelor şi astfel să încerce calificarea la turneele finale. "Presiunea există doar la antrenorul echipei mari. El trebuie să aibă un contract doi plus doi, nu mai mult de doi. Dacă e bine, atunci reînnoim încă doi ani. Că aşa nu mai stăm să ne certăm cât costă rezilierea", a completat Hagi.

Victor Piţurcă a preluat conducerea tehnică a echipei naţionale în 2011, când a semnat un contract valabil pentru cinci ani, obiectivul fiind calificarea la turneul final al Campionatului European din 2016. Sub conducerea lui, naţionala a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2014, România fiind eliminată în baraj de Grecia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici