Iorgulescu i-a cerut demisia lui Kyros Vassaras şi a ameninţat că aduce arbitri străini

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, i-a cerut joi, în cadrul şedinţei CEx al FRF, demisia grecului Kyyros Vassaras de la şefia CCA, ameninţând că în cazul în care nu va remedia problemele de la nivelul Ligii I va aduce arbitrii străni, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul federaţiei.

116 afișări
Imaginea articolului Iorgulescu i-a cerut demisia lui Kyros Vassaras şi a ameninţat că aduce arbitri străini

Iorgulescu i-a cerut demisia lui Kyros Vassaras şi a ameninţat că aduce arbitri străini (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Gino Iorgulesc i-a cerut oficial demisia lui Kyros Vassaras de la conducerea Comisiei Cenrale a Arbitrilor pentru că mereu bate apa în puiă, nu răspunde niciodată la întrebările care i se pun. Într-o şedinţă anterioară a Comitetul Executiv, se luase decizia ca arbitrii care greşesc să oficieze doar meciuri de juniori. Iar Vassaras i-a delegat în continuare la Liga I pe Robert Dumitru şi pe Cristian Balaj, deşi greşiseră în prima etapă de campionat, explicând că i-a ţinut doar o etapă. Gino Iorgulescu a fost deranjat de explicaţiile grecului şi i-a cerut să vadă raportul observatorilor. I-a spus că între observatori şi arbitri se fac blaturi, se pun împreună de acord asupra greşelilor şi li se dau note astfel încât arbitrii să nu fie suspendaţi", au declarat un oficial, sub protecţia anonimatului.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a ameninţat că în cazul în care conducerea CCA nu va rezolva problema greşelilor de arbitraj de la nivelul Ligii I va aduce arbitrii străini.

Reprezentanţii cluburilor în Comitetul Executiv al FRF i-au mai reproşat preşedintelui CCA, Kyros Vassaras, greşelile din arbitrajul românesc de la toate nivelurile, conducătorii solicitând, în şedinţa din 10 noiembrie 2014, ca răspunsurile oficialului grec să fie formulate în scris.

La două zile după acea şedinţă, Liga Profesionistă de Fotbal a cerut, printr-o adresă oficială transmisă preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, informaţii privind criteriile de promovare a arbitrilor din lotul pentru Liga I, criteriile de delagare a arbitrilor la meciuri şi sistemul de sancţionare a acestora.

LPF mai dorea să afle criteriile de întocmire a listei FIFA, situaţiile întocmite, de la începutul mandatului lui Vassaras, privind aprecierea activităţii desfăşurate de arbitri, traducerile oficiale ale circularelor/documentelor transmise de FIFA şi UEFA cu privire la activitatea de arbitraj, sancţiunile aplicate arbitrilor şi regulile de individualizare a sancţiunilor.

Aceste solicitări, explica LPF, erau pentru ca activitatea CCA să devină "una transparentă şi adaptată unui model occidental, caracteristic campionatelor de top din Europa".

Adresa a fost semnată de preşedintele LPF, Gino Iorgulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici