JOCURILE OLIMPICE de iarnă - Riscul comiterii unor atentate este mai ridicat în regiunea Soci decât în satul olimpic

Riscul comiterii unor atentate este mai ridicat în regiunea Soci decât în perimetrul unde se vor derula Jocurile Olimpice, afirmă un oficial american de rang înalt citat de AFP.

339 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE de iarnă - Riscul comiterii unor atentate este mai ridicat în regiunea Soci decât în satul olimpic

JOCURILE OLIMPICE de iarnă - Riscul comiterii unor atentate este mai ridicat în regiunea Soci decât în satul olimpic

"Cel mai mare pericol este al producerii unor atentate în afara perimetrului propriu-zis unde se vor desfăşura Jocurile Olimpice, adică în regiunea Soci", declară Matthew Olsen, directorul Centrului naţional american pentru combaterea terorismului.

"Principala ameninţare este reprezentată de organizaţia Emirat Kavkaz (Emiratul Caucaz), o grupare islamistă afiliată reţelei teroriste Al-Qaida.

"Serviciile de securitate americane monitorizează eventuale ameninţări specifice privind Jocurile Olimpice de la Soci", a dat asigurări oficialul american.

Statele Unite au trimis două nave militare în Marea Neagră, unde vor fi disponibile pentru evacuarea cetăţenilor americani, în cazuri de necesitate, sau pentru alte situaţii de urgenţă, în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci.

Grupuri islamiste din Caucazul rus au ameninţat că vor încerca să comită atacuri teroriste în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci, staţiune situată pe litoralul Mării Negre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici