Jocurile Olimpice din 2022: Candidatura oraşului Munchen susţinută de Comitetul Olimpic German

Comitetul Olimpic German (DOSB) a votat, luni, în favoarea candidaturii oraşului Munchen pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022.

138 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice din 2022: Candidatura oraşului Munchen susţinută de Comitetul Olimpic German

Jocurile Olimpice din 2022: Candidatura oraşului Munchen susţinută de Comitetul Olimpic German (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oraşul bavarez a pierdut organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018, în defavoarea localităţii sud-coreene Pyeongchang.

Oraşele care doresc să candideze pentru 2022 trebuie să-şi depună dosarul până la 14 noiembrie.

Candidatura oraşului Munchen va trebui supusă unui referendum la 10 noiembrie, la care participă populaţia locală, plus cetăţenii oraşelor din apropiere care vor găzdui întreceri la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, Garmisch-Partenkirchen, Ruhpolding şi Berchtesgaden.

Pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 vor mai candida Oslo (Norvegia), Alma Ata (Kazahstan), Cracovia (Polonia), Lvov (Ucraina) şi Ostersund (Suedia).

Oraşul care va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 va fi desemnat în cadrul celei de-a 127-a sesiuni a CIO, în 31 iulie 2015, la Kuala Lumpur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici