Jocurile Olimpice: Plan de evacuare de urgenţă pentru schiorii americani la Soci

Echipele SUA de schi şi snowboard vor beneficia la Jocurile Olimpice de la Soci de un plan de evacuare de urgenţă în cazul unor atacuri teroriste, a anunţat presa americană.

312 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice: Plan de evacuare de urgenţă pentru schiorii americani la Soci

Bode Miller (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit USA Today, societatea Global Rescue, aflată sub contract cu federaţia de schi de la JO din 2006, va avea la dispoziţie în timpul JO-2014 (7-23 februarie) până la cinci avioane pentru a evacua membrii delegaţiei americane în cazul unor situaţii de urgenţă.

Un purtător de cuvânt al Comitetului Olimpic American a declarat pentru USA Today că doar federaţia de schi, care are staruri mondiale precum Bode Miller sau Shaun White, a luat astfel de măsuri.

"Ruşii fac totul pentru a asigura securitatea sportivilor şi spectatorilor", a adăugat Mark Jones.

Guvernul rus a luat măsuri de securitate fără precednt în istoria olimpică, acestea intrând în vigoare, marţi, cu o lună înainte de deschiderea JO-2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici