JOCURILE OLIMPICE - Roxana Cocoş, MEDALIE DE ARGINT la haltere: Sunt foarte fericită, am muncit enorm

Sportiva Roxana Cocoş a câştigat, miercuri, medalia de argint, în finala categoriei 69 de kilograme a concursului de haltere, a şasea pentru delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Londra.

2617 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE - Roxana Cocoş, MEDALIE DE ARGINT la haltere: Sunt foarte fericită, am muncit enorm

Roxana Cocoş (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Vicecampioana olimpică la categoria 69 de kilograme a concursului de haltere, a declarat, miercuri, că a muncit enorm pentru a obţine medalia de argint la JO de la Londra şi că nu îi vine să creadă că a obţinut acest rezultat.

"Sunt foarte fericită, îi mulţumesc lui Dumnezeu. Mama plânge, toată familia mea, nu ne vine să credem. Cum am ieşit, am sunat-o, ştiam că are emoţii, mama nu se uită la televizor la un asemenea concurs. Concursul ăsta a fost cel mai important din viaţa mea. Şi mi-am dorit medalia asta, am muncit enorm pentru medalia asta şi Dumnezeu m-a răsplătit, mi-a răsplătit şi munca şi îi mulţumesc din toată inima mea. Am văzut-o pe sportiva din Coreea de Nord pe Internet, înainte să vin la Londra. M-am mai întâlnit cu ea la Campionatele Mondiale din Antalya. Ştiam că va fi foarte puternică odată ce se duce în altă categorie", a spus Roxana Cocoş la Dolce Sport.

Roxana Cocoş a intrat a doua în concurs la stilul smuls, din Sala ExCeL - North Arena 3, reuşind 108 kilograme din prima încercare. Adversarele au mărit miza la 110 şi 111 kilograme, astfel că sportiva tricoloră a ridicat şi ea la a doua încercare 111 kilograme. La ultima încercare, Roxana a bifat 113 kilograme, încheind concursul la smuls fără ratare, pe locul 4, depăşită de trei adversare, cu câte 115 kilograme.

La aruncat, sportiva în vârstă de 23 de ani a început excelent cu 138 de kilograme, trecând în acel moment pe primul loc la total. A renunţat apoi la 139 de kilograme, după ce a fost depăşită de trei adversare, mărind miza la 143 de kilograme. A reuşit încercarea, urcând pe locul secund, cu 256 la total, în urmărirea liderului Jong Sim Rim (Coreea de Nord, cu o performanţă de 257 de kilograme). La ultima încercare, deşi avea medalia de argint asigurată, Roxana a forţat bătălia pentru aur, dar a ratat ultima încercare, la 146 de kilograme şi a rămas cu un total de 256 de kilograme.

Medalia de aur i-a revenit lui Jong Sim Rim (Coreea de Nord, cu 261 de kilograme), iar cea de bronz Marinei Şkermankova (Belarus, 256 kilograme, dar mai grea decât Roxana Cocoş).

La haltere, România a mai cucerit o medalie de bronz, prin Răzvan Martin (categoria 69 kilograme), în timp ce Florin Croitoru (56 kg) s-a clasat pe locul 9.

Din delegaţia României în competiţia de haltere mai face parte Gabriel Sîncrăian (categoria 85 kg).

După cinci zile ale competiţiei olimpice, România are şase medalii, cucerite astfel: aur - Alin Moldoveanu (tir), argint - Alina Dumitru şi Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere), bronz - echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici