Joseph Blatter: Angelo Niculescu va fi ţinut minte ca inventator al stilului de joc "tiki-taka"

Preşedintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, a trimis o scrisoare Federaţiei Române de Fotbal, în care transmite condoleanţe pentru decesul fostului selecţioner Angelo Niculescu, despre care spune că va fi ţinut minte ca inventator al stilului "tiki-taka", informează frf.ro.

334 afișări
Imaginea articolului Joseph Blatter: Angelo Niculescu va fi ţinut minte ca inventator al stilului de joc "tiki-taka"

Joseph Blatter: Angelo Niculescu va fi ţinut minte ca inventator al stilului de joc "tiki-taka" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vă rog să acceptaţi condoleanţele mele pentru dispariţia fostului jucător şi antrenor Angelo Niculescu. El va fi ţinut minte pentru contribuţia adusă fotbalului românesc, în special ca inventator al stilului de joc tiki-taka. El a reuşit să califice echipa naţională a României la Campionatul Mondial FIFA 1970 - Mexic şi a atins sferturile de finală ale Campionatului European UEFA 1972 - Belgia. În numele întregii comunităţi fotbalistice internaţionale, v-aş fi recunoscător dacă puteţi transmite condoleanţele noastre familiei şi celor dragi. Ne-am dori ca, într-o oarecare măsură, cuvintele noastre să aducă puţină pace şi alinare în aceste momente triste", a scris Joseph Blatter.

Fostul selecţioner Angelo Niculescu a încetat din viaţă, sâmbătă, la 93 de ani, şi va fi înmormântat astăzi la cimitirul Ghencea Militar.

Angelo Niculescu, născut la 1 octombrie 1921, la Craiova. Pe parcursul perioadei cât a stat pe banca "tricolorilor", între 1967 şi 1973, reprezentativa de fotbal a României a disputat 41 de partide internaţionale. Angelo Niculescu este considerat de FIFA drept inventatorul stilului de joc "tiki-taka", făcut celebru în ultimii ani de FC Barcelona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici