Jucătorii de la Australian Open se plâng de căldura de la Melbourne

Jucătorii de la Openul de tenis al Australiei, primul Grand Slam al anului, se plâng de căldura sufocantă de la Melbourne, canadianul Frank Dancevici leşinând în timpul unui meci.

115 afișări
Imaginea articolului Jucătorii de la Australian Open se plâng de căldura de la Melbourne

Peng Shuai primeşte tratament în timpul unui meci la Australian Open (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A fost foarte cald, era ca şi cum te aflai într-o tigaie", a declarat numărul 2 mondial, Victoria Azarenka, după meciul cu suedeza Johanna Larsson.

"Pui un ou pe teren şi poţi face micul dejun", a spus francezul Jo-Wilfried Tsonga, care şi-a schimbat tricoul de mai multe ori din cauza transpiraţiei.

De asemenea, jucătorii susţin că scaunele pe care ar trebui să stea în pauze sunt ca grătarele, iar elveţianul Roger Federer pur şi simplu nu s-a putut aşeza în pauza unui meci.

Canadianul Frank Dancevici a leşinat în timpul meciului pierdut cu francezul Benoit Paire şi a avut nevoie de minute bune pentru a se recupera: "Este inuman, nu este corect pentru nimeni, nici pentru jucători, nici pentru suporteri, nici pentru joc atunci când vezi sportivi abandonând sau leşinând".

Chinezoiaca Peng Shuai, care a vomitat şi a avut crampe în timpul meciului, a apreciat că este imposibil să se joace în astfel de condiţii.

Potrivit AFP, 42,2 de grade Celsius este temperatura maximă înregistrată pe terenurile din Melbourne, marţi, la ora locală 17.45.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici