Jucătorii de snooker Ronnie O'Sullivan şi Stuart Bingham au adus un omagiu victimelor de la Colectiv

Jucătorii de snooker Ronnie O'Sullivan şi Stuart Bingham, prezenţi la Bucureşti pentru mai multe meciuri demonstrative, au fost duminică la clubul Colectiv, unde au aprins lumânări şi au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului din 30 octombrie.

579 afișări
Imaginea articolului Jucătorii de snooker Ronnie O'Sullivan şi Stuart Bingham au adus un omagiu victimelor de la Colectiv

Jucătorii de snooker Ronnie O'Sullivan şi Stuart Bingham au adus un omagiu victimelor de la Colectiv

"E foarte trist, am venit aici să aprindem o lumânare. Ne rugăm pentru familiile victimelor, iar cei dispăruţi nu vor fi uitaţi", a declarat Ronnie O'Sullivan.

"A fost o zi tragică pentru Bucureşti, un moment trist. Noi jucăm snooker, este doar o mică parte a vieţii, astfel de lucruri sunt mult mai importante", a afirmat la rândul său campionul mondial Stuart Bingham.

Ronnie O'Sullivan, deţinător a cinci titluri mondiale la snooker, şi campionul mondial en-titre Stuart Bingham se află la Bucureşti pentru a susţine trei meciuri demonstrative.

În vârstă de 39 de ani, Ronnie O'Sullivan este considerat de specialişti cel mai talentat şi valoros jucător de snooker din toate timpurile. A intrat în circuitul profesionist în 1992, când avea 16 ani, iar un an mai târziu câştiga primul său mare turneu, devenind cel mai tânăr campion al Marii Britanii la snooker. În cariera sa de până acum, Roonie O'Sullivan a devenit de cinci campion mondial, în 2001, 2004, 2008, 2012 şi 2013, câştigurile sale din snooker ridicându-se la peste 8 milioane de lire sterline. În momentul de faţă, Ronnie O'Sullivan ocupă locul 5 în clasamentul mondial.

Englezul Stuart Bingham, 39 de ani, a câştigat în luna mai Campionatul Mondial de Snooker, care a avut loc la Sheffield, performanţă pentru care a fost recompensat cu 300.000 de lire sterline. Bingham l-a învins în sferturile de finală ale Campionatului Mondial pe adversarul său de la Bucureşti, Ronnie O'Sullivan. În întreaga sa carieră, Stuart Bingham, care în acest moment ocupă locul 2 în clasamentul mondial, a câştigat 1,7 milioane de lire sterline.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În trei săptămâni de la tragedie au decedat alte 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, duminică, la 60.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 39 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă zece au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia, unul în Franţa şi doi în Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici