Judoka Andreea Chiţu, locul cinci la Grand Prix Paris

Judoka Andreea Chiţu s-a clasat, sâmbătă, pe locul cinci, la categoria 52 de kilograme, la Grand Prix Paris, competiţie pe care Corina Căprioriu, vicecampioana olimpică, a părăsit-o în primul tur.

67 afișări
Imaginea articolului Judoka Andreea Chiţu, locul cinci la Grand Prix Paris

Judoka Andreea Chiţu, locul cinci la Grand Prix Paris (Imagine: Aleksandar Djorovic/Mediafax Foto)

Andreea Chiţu a debutat în competiţie cu două victorii în grupa D, în faţa sportivelor Petra Nareks (Slovenia) şi Gili Cohen (Israel), calificându-se în semifinale. În penultimul act, Chiţu a fost învinsă de Jaana Sundberg (Finlanda), astfel că a ajuns în recalificări, în lupta pentru medalia de bronz, pe care a pierdut-o în faţa Nataliei Kuziutina (Rusia).

La categoria 48 de kilograme, Monica Ungureanu a fost eliminată în turul doi de Emi Yamagishi (Japonia), după un prim succes în grupa A, în faţa sportivei din Ucraina, Marina Cherniak.

Corina Căprioriu, vicecampioana olimpică, a fost eliminată în primul tur al categoriei 57 de kilograme de Jovana Rogici (Serbia), în grupa B.

Tot sâmbătă, dar la masculin, categoria 66 de kilograme, Szoke Laszlo a ajuns până în optimile de finală, fază în care a fost eliminat de rusul Mihail Pulyaev.

În schimb, la categoria 73 de kilograme, Costel Dănculea a obţinut trei victorii în grupa A, cu Chi Yip Cheung (Hong Kong), Robert Lee (SUA) şi Georgios Azoidis (Grecia), fiind învins ulterior de francezul Jonathan Allardon. Dănculea a intrat în recalificări, în care a pierdut prima luptă, cu Ugo Legrand (Franţa), ratând cursa spre medalia de bronz.

La Grand Prix Paris, turneu care se desfăşoară în Sala Paris Bercy din capitala Franţei, România mai este reprezentată de Radu Valentin (90 kilograme) şi Vladuţ Simionescu (plus 100 kilograme), care vor concura duminică.

Delegaţia tricoloră are obiectiv de câştigare a trei medalii.

În 2013, sportivii români au cucerit două medalii de bronz, prin Andreea Chiţu şi Loredana Ohâi.

La Grand Prix Paris participă 590 de judoka din 81 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici