Justine Henin va încheia anul 2007 ca lider mondial în clasamentul WTA

Jucătoarea belgiană de tenis Justine Henin va fi lider mondial în clasamentul WTA până la sfârşitul anului, deoarece nu mai poate fi ajunsă de nicio altă sportivă.

1 afișare
Imaginea articolului Justine Henin va încheia anul 2007 ca lider mondial în clasamentul WTA

Justine Henin va încheia anul 2007 ca lider mondial în clasamentul WTA

Potrivit cotidianului Gazzetta dello Sport, Henin, care a câştigat în acest an pentru a patra oară turneul de la Roland Garros şi pentru a doua oară US Open, va ocupa primul loc la finalul anului pentru a treia oară, după perfiormanţele din 2003 şi 2006. Belgianca are în acest moment 1.850 de puncte avans faţă de următoarea clasată, Svetlana Kuzneţova (Rusia), şi peste 2.000 de puncte avans faţă de Jelena Jankovici (Serbia), Maria Şarapova (Rusia) şi Ana Ivanovici (Serbia).

Justine Henin a câştigat în acest an, pe lângă Roland Garros şi US Open, turneele de la Paris, Dubai, Doha, Varşovia, Eastbourne, Toronto şi Stuttgart, ajungând la 37 de competiţii câştigate în carieră.

Belgianca ocupă prima poziţie a clasamentului WTA de la 19 martie 2006, când a detronat-o pe Maria Şarapova, cea care îi luase locul în urmă cu şapte săptămâni.

La 14 ianuarie 2008, atunci când va începe Australian Open, Henin va ajunge la 100 de săptămâni în fruntea ierarhiei WTA. Recordul de săptămâni în fotoliul de lider al clasamentul mondial feminin este deţinut de Steffi Graf (377), urmată de Martina Navratilova (331), Chris Evert (262), Martina Hingis (209) şi Monica Seles (178).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici