La Nazione: De luni, Mutu riscă să nu mai poată juca fotbal

Cotidianul La Nazione notează că jucătorul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, riscă să nu mai poată juca fotbal de luni, când va expira ultimatumul dat de Chelsea în privinţa plăţii despăgubirii de 17 milioane de euro şi gruparea londoneză va putea apela la FIFA pentru a obţine suspendarea românului.

17 afișări
Imaginea articolului La Nazione: De luni, Mutu riscă să nu mai poată juca fotbal

La Nazione: De luni, Mutu riscă să nu mai poată juca fotbal (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Atacantul român Adrian Mutu

"Fenomenul Fiorentinei riscă de luni să fie suspendat de FIFA. Chelsea vrea cele 17 milioane. Fără reducere, fără şanse de a se ajunge la o înţelegere. Şi dacă «fenomenul» nu plăteşte, ar putea fi forţat să renunţe la fotbal", scrie La Nazione.

Jurnalul menţionează că această variantă nu reprezintă o simplă ipoteză, ci este o perspectivă reală care îl devastează pe jucător în ultima perioadă.

"Ultimatumul grupării Chelsea expiră la 31 august şi în ziua următoare clubul patronat de Abramovici ar putea apela la FIFA pentru a obţine suspendarea lui Mutu dacă suma de 17.173.990 de euro nu va fi plătită. Numărătoarea inversă a început la 31 iulie, când Chelsea i-a trimis jucătorului o copie de deciziei TAS şi datele pentru transferul banilor în contul grupării. Mutu a aşteptat sperând să găsească soluţii alternative sau să se înţeleagă cu gruparea londoneză. Nimic de făcut. Chelsea a avut o atitudine clară: ori plăteşti ori te vom opri. Fără reduceri, fără şanse de înţelegere. Iar cariera lui Mutu este în pericol", adaugă sursa citată.

Atacantul român Adrian Mutu

La Nazione precizează că această problemă îl depăşeşte pe Mutu, care se confruntă cu perspectiva de a renunţa la cariera de fotbalist. "Partida de mâine seară (n.r. - de duminică seară) cu Palermo poate fi ultima pentru Mutu. Adio viola, adio naţională, adio fotbal. Fiorentina va descoperi asta citind acest articol. Însă se mai pot face multe pentru a-l ajuta pe Il Fenomeno", concluzionează La Nazione.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, la 31 iulie, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici