Lance Armstrong şi-a anunţat retragerea definitivă din ciclism

Rutierul american Lance Armstrong, de şapte ori câştigător al Turului Franţei, şi-a anunţat, miercuri, retragerea din circuitul profesionist, la o lună după ultima sa cursă şi la doi ani de la revenirea în activitate după prima retragere.

81 afișări
Imaginea articolului Lance Armstrong şi-a anunţat retragerea definitivă din ciclism

Lance Armstrong şi-a anunţat retragerea definitivă din ciclism (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lance Armstrong a precizat, într-un comunicat, că a luat această decizia pentru a dedica mai mult timp familiei şi fundaţiei pe care o conduce.

"Astăzi, anunţ retragerea mea din circuitul profesionist pentru a consacra mai mult timp familiei, luptei împotriva cancerului şi conducerii fundaţiei pe care am creat-o înainte să câştig primul meu trofeu în Turul Franţei", a precizat americanul în comunicatul citat.

Armstrong, în vârstă de 39 de ani, a disputat ultima sa cursă internaţională în Australia, la sfârşitul lunii ianuarie, el anunţând atunci retragerea sa din competiţiile internaţionale.

Lance Armstrong a câştigat de şapte ori consecutiv Turul Franţei, între 1999-2005, la primul succes el revenind în competiţie după o pauză de doi ani în care s-a vindecat de cancer la testicule.

Armstrong a anunţat, prima dată, că se retrage din activitate în 2006, însă, trei ani mai târziu, a revenit în competiţii în încercarea de a-şi resuscita cariera şi de a duce lupta împotriva cancerului la un alt nivel.

Lance Armstrong este tatăl a cinci copii, trei dintr-o primă căsătorie şi doi cu actuala parteneră, Anna Hansen.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici