Lewis Hamilton cere comisari de cursă „imparţiali”

Septuplul campion mondial Lewis Hamilton a cerut ca Formula 1 să se asigure că arbitrii de cursă sunt „imparţiali", în contextul în care miercuri au început testele de pre-sezon.

253 afișări
Imaginea articolului Lewis Hamilton cere comisari de cursă „imparţiali”

Pilotul echipei Mercedes, care a stabilit al cincilea cel mai bun timp în prima zi la Barcelona, a declarat că este „super-esenţial" ca echipa de comisari să „nu aibă prejudecăţi".

Un fervent al luptei împotriva discriminării, Hamilton a cerut, de asemenea, ca în camera comisarilor să fie mai multe femei.

Organismul de conducere al F1, FIA, a înfiinţat o nouă structură de conducere a curselor după ce directorul de cursă Michael Masi nu a reuşit să aplice corect regulile în ultima cursă care a decis titlul.

Acţiunile lui Masi au fost esenţiale în secvenţa de evenimente care a dus la faptul că Hamilton a pierdut conducerea şi titlul în favoarea lui Max Verstappen, de la Red Bull în ultimul tur al cursei de la Abu Dhabi.

Masi a fost înlăturat din funcţia de director de cursă şi înlocuit cu două persoane care vor avea această funcţie prin rotaţie - Eduardo Freitas şi Niels Wittich. De asemenea, a fost introdusă o structură de sprijin consolidată, inclusiv o versiune F1 a VAR din fotbal.

La fiecare cursă, comisarii de F1 au în componenţa lor un fost pilot, care îi asistă pe ceilalţi trei comisari.

Hamilton a declarat, citat de BBC Sport: „Piloţii de curse sunt uneori foarte, foarte buni prieteni cu anumite persoane. Unii călătoresc cu anumite persoane şi au tendinţa de a se apropia mai mult de unele dintre ele. Aşa că este super-esenţial atunci când vine vorba de luarea deciziilor ca acestea să aparţină doar unor oameni care nu au prejudecăţ".

Hamilton a mai spus că doreşte să vadă „mai multe femei în camera comisarilor".

„Anul trecut au fost poate una sau două. Ar fi minunat să avem un bărbat şi o femeie ca directori de cursă. Este o modalitate excelentă de a promova diversitatea".

Un purtător de cuvânt al FIA a declarat: „FIA este mândră de traseul său global de stewarding care conectează şi dezvoltă cei mai talentaţi stewarzi din întregul sport automobilistic.

Acest lucru a avut ca rezultat un grup puternic, independent şi experimentat de oficiali care îşi desfăşoară activitatea cu imparţialitate şi cu cel mai mare profesionalism".

Directorul echipei Red Bull, Christian Horner, a declarat că nu ştia că există comisari care să se deplaseze la curse, adăugând: „Nu cred că a existat nicio părtinire din partea comisarilor în ultimele sezoane".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici