LIGA I: Steaua a învins FC Braşov, scor 3-0

Formaţia Steaua a învins, luni seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (1-0), echipa FC Braşov, într-un meci din etapa a XXIX-a a Ligii I, în care bucureştenii au ratat un penalti şi de la oaspeţi a fost eliminat pe final Marius Constantin.

223 afișări
Imaginea articolului LIGA I: Steaua a învins FC Braşov, scor 3-0

Steaua a învins FC Braşov, scor 3-0, în Liga I (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Golurile au fost marcate de Latovlevici '43, Chipciu '76 şi Szukala '87.

1-0: Latovlevici a şutat de la 25 de metri în dreapta lui Iacob. Mingea a lovit bara înainte de a intra în poartă.

2-0: Popa a pasat de pe partea dreaptă până la Chipciu, care a reluat din şapte metri în poarta lui Iacob.

3-0: Szukala a reluat cu capul în plasă de la 4 metri la colţul scurt, după o centrare din corner a lui Keşeru.

În minutul 61, portarul braşovean Florin Iacob a apărat un penalti executat de Stanciu. Lovitura de la 11 metri a fost acordată de centralul George Găman pentru un fault în careu al lui Străuţ la Chipciu.

FC Braşov a rămas în inferioritate numerică în minutlu 84, când Marius Constantin a fost eliminat pentru semne obscene la adresa fanilor Stelei.

Steaua: Tătăruşanu - Varela, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Pintilii, Sânmărtean - Ad. Popa, Prepeliţă (Stanciu '38), Tănase (Keşeru '64) - Chipciu (Piovaccari '79). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

FC Braşov: Iacob - Străuţ, M. Constantin, Machado, Serginho - Vagner (Szekely '58), Mateiu, Madeira, Aganovici (Surdu '73) - A. Cristea (Fonseca '63), Grigorie. Antrenor: Cornel Ţălnar.

Cartonaşe galbene: Pintilii '41, Ad. Popa '80, Szukala '88 / Străuţ '60, Madeira '63.

Cartonaş roşu: M. Constantin '84.

Arbitri: George Găman (central) - Vasile Marinescu, Dragoş Iliescu (asistenţi) - Cătălin Buşi, Dragoş Teodor (adiţionali) - Romică Bîrdeş (rezervă).

Observatori: Romulus Chihaia, Victor Berbecaru.

La partida disputată pe stadionul Steaua au asistat 4.948 de spectatori.

Meciul s-a jucat fără spectatori în peluze, ca urmare a unei sancţiuni decise de Comisia de Disciplină a FRF după meciul Stelei cu Dinamo, din Cupa României.

Suporterii stelişti au afişat un banner cu mesajul: "Peluze închise, interdicţii şi câte vor mai fi... Mereu lângă echipă, nu ne puteţi opri". Fanii stelişti au aprins mai multe torţe.

Înainte de startul jocului, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Denis Penciu, fost junior al Stelei care a încetat din viaţă săptămâna trecută, la doar 20 de ani. Pe tabela de marcaj a fost afişată o imagine cu Penciu, iar suporterii au arătat un banner cu mesajul: "Cu greutăţi ai continuat să faci ce-ţi place, Denis Penciu odihneşte-te în pace".

Pe parcursul primei reprize şi la începutul celei de-a doua, fanii stelişti prezenţi la cele două tribune l-au înjurat pe Marius Constantin, dar şi clubul Rapid. Arbitrul George Găman i-a cerut observatorului ca de la staţia de amplificare să se anunţe că în cazul în care scandările rasiste nu vor înceta partida va fi întreruptă.

În minutul 84 al meciului, jocul era oprit, fotbalistul stelist Adi Popa fiind accidentat, în momentul în care fanii Stelei de la Tribuna 1 au început să îl înjure pe Marius Constantin (FC Braşov). Fotbalistul a arătat semne obscene suporterilor. Arbitrul George Găman a observat şi i-a acordat cartoaşul roşu lui Marius Constantin. În timp ce acesta se îndrepta spre tunelul ce duce la vestiare, fanii Stelei de la tribuna a II-a au început să arunce spre el cu diverse obiecte, între care şi o brichetă, un băţ de steag şi o piatră. Constantin a refuzat iniţial să iasă şi s-a întors pe teren, arbitrul Găman fiind nevoit să cheme doi stewarzi pentru a-l escorta pe jucător. Găman a ridicat obiectele aruncate de fanii stelişti pe teren şi le-a înmânat observatorului Romulus Chihaia.

Jucătorii stelişti Mihai Pintilii, Adi Popa şi Lukasz Szukala vor fi suspendaţi pentru următorul meci, ca urmare a cartonaşelor galbene primite la partida cu FC Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici