Liga Rusă de Fotbal vrea să înfiinţeze un campionat al statelor ex-sovietice

Liga Rusă de Fotbal analizează posibilitatea înfiinţării unui nou campionat, ce ar regrupa echipe din alte state ale fostei Uniuni Sovietice, a anunţat, vineri, preşedintele forului, Serghei Priadkin.

161 afișări
Imaginea articolului Liga Rusă de Fotbal vrea să înfiinţeze un campionat al statelor ex-sovietice

Liga Rusă de Fotbal vrea să înfiinţeze un campionat al statelor ex-sovietice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mai multe cluburi din primul eşalon au cerut ligii să analizeze propunerea lor de înfiinţare a unui campionat de fotbal al Comunităţii Statelor Independente (CEI). Consider această idee interesantă şi justă. Liga va analiza acest proiect", a spus Priadkin.

Din CEI fac parte ţări din fosta URSS, mai puţin trei state baltice şi Georgia.

Ideea reînfiinţării unei ligi sovietice, campionat cate a fost unul dintre cele mai bune din Europa până în 1991, este discutată din ce în ce mai mult în fostul spaţiu sovietic.

UEFA a respins mult timp un astfel de proiect, dar forul european şi-a schimbat recent poziţia, aprobând ideea unui campionat ce regrupează echipele din ţările scandinave sau pe cele din ţările baltice.

"Situaţia s-a schimbat radical după ce UEFA a devenit mai permisivă. Ideea nu este total nouă şi avem multe propuneri creative. La reuniunea următoare, probabil vom crea un grup care să se ocupe de acest proiect", a explicat Priadkin.

Proiectul are deja un susţinător important în Rusia: Alexei Miller, patronul Gazprom şi proprietarul clubului Zenit Sankt-Petersburg, a avertizat că echipa sa ar putea părăsi campionatul Rusiei pentru a se alătura unei noi ligi care să reunească echipe din fosta URSS.

"Mulţi cred că putem să jucăm într-un campionat al CEI şi eu însuşi sunt un susţinător fervent al acestei idei", a spus Miller.

Clubul Anji Mahacikala este de asemenea interesat de proiect. "Este o idee rezonabilă şi interesantă. Echipa Anji este interesată de un astfel de camppionat atât din punct de vedere sportiv cât şi comercial", a afirmat managerul general Aivaz Kaziakhmedov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici