Lipă: Competiţia devine incorectă după modificarea Legii Sportului

Preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că lupta în competiţiile sportive a devenit incorectă odată cu modificarea Legii Sportului, prin care li se permite autorităţilor locale să plătească salariile sportivilor.

172 afișări
Imaginea articolului Lipă: Competiţia devine incorectă după modificarea Legii Sportului

Lipă: Competiţia devine incorectă după modificarea Legii Sportului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"A apărut o modifcare la Legea Sportului prin care se spune că autorităţile locale pot susţine echipele, inclusiv salariile. Şi salariile ştim foarte bine că variază în jurul unor sume pe care mi-e frică să le pronunţ. Eu niciodată nu am avut un salariu de genul acesta, deşi am fost campioană de cinci ori. Eu îmi pun întrebarea, de ce Dinamo şi Steaua sunt obligate să susţină echipele cu salarii extrabugetare, numai din venituri proprii, şi ne batem cu cluburi din ţară. Nu înţeleg. Ne-am propus împreună cu juriştii noştri să facem nişte memroii către MTS, către COSR, Guvernul României, Preşedinţia României. Având în vedere că noi suntem motorul sportului românesc, sper ca până la promulgarea legii să primim nişte răspunsuri şi să fim incluşi în această modificare. Nici nu poţi să compari, lupta nu este corectă, lipsesc principiile pe care se bazează sportul. Atâta timp cât un jucător are nu ştiu câte mii de euro şi o administraţie locală poate cumpăra un jucător scump din banii statului, de ce nu ar putea să facă şi Dinamo şi Steaua acelaşi lucru? Nu mi se pare că este o luptă corectă", a declarat Lipă.

Preşedintele grupării bucureştene a afirmat că în cazul în care legea va fi modificată în această formă va încerca să obţină un sprijin din partea Primăriei Sectorului 2. "Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla cu acea lege, eu ca om de sport nu-mi doresc să iasă în forma asta. Probabil că şi noi ne vom îndrepta către Primăria Sectorului 2, care să vină în susţinerea noastră, dar... Există un «dar». Faptul că zilele trecute a ieşit acea modificare la legea sportului mă face să nu mai am somn şi linişte noaptea. De ce atunci când s-a modifcat acea lege nu am fost şi noi întrebaţi? Suntem şi noi un club cu tradiţie, care are o performanţă cum nu se pot lăuda multe ţări în lume. Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a susţine această secţie, care este destul de costisitoare. Voi face tot posibilul ca în această modificare de lege să putem intra şi noi, să putem plăti sportivii aşa cum şi alţii îi plătesc din banii publici. Este foarte greu să găseşti oameni cu bani care să vină alături de echipă", a mai spus Elisabeta Lipă.

Camera Deputaţilor a adoptat modificarea Legii 69/2000, prin care li se permite autorităţilor locale susţinerea structurilor sportive, inclusiv cu plata salariilor sportivilor. Legea, în noua formă, urmează să fie promulgată de către Preşedintele României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici