Lipă, Damian şi Patzaichin: Ne vom poza în staţiile de metrou din Londra cărora le dăm numele

Elisabeta Lipă, Georgeta Damian-Andrunache şi Ivan Patzaichin, care alături de Nadia Comăneci şi Iolanda Balaş, vor da numele unor staţii de metrou din Londra pe durata JO, au declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că vor merge şi se vor poza în locurile respective.

229 afișări
Imaginea articolului Lipă, Damian şi Patzaichin: Ne vom poza în staţiile de metrou din Londra cărora le dăm numele

Lipă, Damian şi Patzaichin: Ne vom poza în staţiile de metrou din Londra cărora le dăm numele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sper să ajung să vizitez staţia de metrou şi să mă pozez în ea. Mă onorează această nominalizare, nu mă aşteptam să fiu printre personalităţile sportive de acolo. Sunt singurul bărbat din România alături de alte patru femei, asta fiind încă o dovadă că fetele sunt mai bune în sportul românesc", a spus Ivan Patzaichin.

Fosta canotoare Elisabeta Lipă se aşteaptă ca staţia căreia i-a "împrumutat" numele pe durata JO să aibă multe poze cu ea.

"E o mândrie, având în vedere că se apropie Jocurile Olimpice, dar pentru că alţii se gândesc la tine şi asociază o staţie de metrou cu numele tău. Cu siguranţă voi ajunge şi mă voi poza în staţia respectivă. Este ceva extraordinar, englezii au un marketing foarte bine pus la punct. Cred că vor fi şi mai multe poze cu mine, oricum ei au mai multe poze cu mine decât toată presa din România la un loc. Am fost în 2008 în Anglia şi am văzut într-un muzeu atâtea poze şi materiale cu mine, încât credeam că sunt acasă, dar eu nu am atâtea poze acasă. Englezii au un cult pentru sport şi performanţă şi mi-aş dori să avem aşa ceva în ţară", a completat Lipă.

 Georgeta Damian Andrunache s-a arătat surprinsă de această decizie a organizatorilor Jocurilor Olimpice şi a precizat, pentru MEDIAFAX, că în ciuda oboselii va ieşi la antrenamente cu şi mai multă determinare, pentru a obţine cea de-a şasea medalie olimpică de aur.

"E o surpriză mare, nu ştiam de această iniţiativă. O să merg şi eu să mă pozez în staţia mea, dar voi merge şi la Uţa (n.r. Elisabeta Lipă) la Ivan (Patzaichin), Iolanda Balaş şi Nadia Comăneci. Îmi doresc enorm să iau a şasea medalie olimpică de aur şi pentru asta sunt aici. Sunt conştientă deja că ne dorim prea mult o nouă medalie, iar presiunea este mare, sunt foarte obosită dar mai vine câte o bucurie ca aceasta, iar acum voi ieşi cu un alt imbold la antrenament", a subliniat Andrunache.

Staţiile de metrou din Londra îşi vor schimba numele pe durata JO cu cele ale unor foşti mari sportivi, unele dintre acestea urmând să poarte numele multiplilor campioni olimpici români Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin, Georgeta Damian-Andrunache, Iolanda Balaş şi Elisabeta Lipă.

Staţia căreia Nadia Comăneci îi va da numele se numeşte Kings Cross St. Pancrass, aceasta legând trei linii de metrou.

Osterfley se va numi Georgeta Damian, în timp ce Hounslow East va deveni Elisabeta Lipă.

Sudbury Town va purta numele lui Ivan Patzaichin, în timp ce Iolanda Balaş va da numele staţiei Northwood.

Toate cele 361 de staţii ale metroului londonez vor purta astfel numele unor foşti mari sportivi.

Jocurile Olimpice se vor desfăşura în perioada 27 iulie - 12 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici