Lucescu: Putem câştiga dubla cu Legia şi să îndeplinim obiectivul pe care noi înşine ni l-am impus

Antrenorul Rapidului, Răzvan Lucescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că are încredere că formaţia pe care o pregăteşte poate câştiga ambele meciuri împotriva echipei Legia Varşovia din Liga Europa şi îşi poate îndeplini obiectivul autoimpus, calificarea în 16-imile competiţiei.

67 afișări
Imaginea articolului Lucescu: Putem câştiga dubla cu Legia şi să îndeplinim obiectivul pe care noi înşine ni l-am impus

Răzvan Lucescu (Imagine: Istvan Szasz/Mediafax Foto)

"Suntem într-un moment bun, am trecut deja prin focul acestor jocuri din cupele europene, am jucat în faţa celor de la Slask, o echipă de top alături de Legia Varşovia din Polonia, avem determinare foarte mare şi convingerea că ne putem îndeplini obiectivul pe care noi înşine ni l-am propus. Poate fi privită ca o dublă a calificării, dar fără a fi decisivă în situaţia în care nu reuşim să câştigăm două jocuri. Se vor complica lucrurile şi lupta se va duce până la sfârşitul grupei dacă nu câştigăm această dublă", a spus Lucescu.

Lucescu consideră că Legia Varşovia evoluează mai bine în meciurile din deplasare decât în cele de pe teren propriu.

"Vom avea în faţă o echipă care joacă mult mai bine în deplasare, care a obţinut calificarea în Liga Europa în jocurile din deplasare, câştigând afară şi remizând pe teren propriu. Este o echipă care este mult mai compactă atunci când joacă în deplasare, are o atenţie sporită pe faza defensivă. O echipă care se agaţă, are o mentalitate bună, cu jucători de forţă care nu renunţă niciodată şi sigur că plecând de la această idee vor încerca probabil să ne surprindă pe contraatac", a mai spus el.

Tehnicianul i-a lăudat pe atacanţii echipei Legia şi le cere fotbaliştilor săi să fructifice orice ocazie au.

"Ştim că au în atac jucători de calitate, cu experienţă, pregătiţi să speculeze greşeala adversarului. Pentru asta trebuie să fim extrem de atenţi, să nu greşim, să avem o concentrare de la început până la sfârşit, avertizaţi de faptul că au obţinut victorii în Liga Europa în ultimele minute. Este foarte important ca atunci când avem ocazie în astfel de jocuri să marcăm", a adăugat Lucescu.

El crede că Legia Varşovia poate fi o echipă mai periculoasă decât cealaltă formaţie poloneză eliminată de Rapid în play-off-ul Ligii Europa, Slask Wroclaw.

"Legia este o echipă cu tradiţie mai mare decât Slask, are o forţă în spate dată şi de suporterii din tribune. Reprezintă o echipă bine organizată pe faza defensivă. Poate le lipsesc jucătorii de viteză pe care îi au cei de la Slask, însă au o experienţă mai mare. Nu e o diferenţă foarte mare ca joc, ca atitudine, însă au această experienţă dată şi de ultimele rezultatele din cupele europene împotriva unor echipe bune", a explicat tehnicianul.

Răzvan Lucescu a menţionat că are întreg lotul valid pentru meciul cu Legia Varşovia, inclusiv pe fundaşul Rui Duarte, singurul absent fiind atacantul suspendat Romeo Surdu.

FC Rapid întâlneşte, joi, de la ora 22.05, formaţia Legia Varşovia, într-un meci contând pentru etapa a III-a a grupei C a Ligii Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici