Lucian Bute l-a învins prin KO pe Jesse Brinkley şi şi-a păstrat titlul mondial IBF

Pugilistul român Lucian Bute şi-a apărat cu succes pentru a şasea oară titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins prin KO în repriza a noua pe americanul Jesse Brinkley, într-un meci disputat la Centre Bell din Montreal.

138 afișări
Imaginea articolului Lucian Bute l-a învins prin KO pe Jesse Brinkley şi şi-a păstrat titlul mondial IBF

Lucian Bute l-a învins prin KO pe Jesse Brinkley şi şi-a păstrat titlul mondial IBF (Imagine: Adrian Niculcea/Arhiva Mediafax Foto)

Lucian Bute, în vârstă de 30 de ani, are acum 27 de victorii la profesionişti şi nicio înfrângere. Brinkley, în varstă de 34 de ani, are 35 de victorii (22 prin KO) şi 4 înfrângeri.

În repriza a cincea, Bute l-a trimis la podea pe Brinkley, însă americanul a fost salvat de compatriotul său, arbitrul de ring, care l-a numărat şi a practic l-a ajutat să ajungă la finalul rundei. Brinkley a fost numărat şi în repriza a opta, când a avut nevoie de prezenţa medicului deoarece sângera la arcada dreaptă.

TITLURILE ZILEI

Lucian Bute a câştigat centura mondială IBF în 20 octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Românul şi-a apărat pentru prima oară cu succes centura mondială în 1 martie 2008, după ce l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy. Al doilea meci în care Lucian Bute şi-a apărat centura a fost cu mexicanul Librado Andrade, la data de 24 octombrie 2008, la Bell Centre. Atunci, românul s-a impus la puncte, după 12 reprize. Al treilea meci în care Lucian Bute şi-a pus centura în joc a fost împotriva unui alt columbian, Fulgencio Zuniga, la 13 martie 2009, în care românul l-a surclasat categoric pe adversarul său, printr-un KO tehnic în repriza a patra. Bute şi-a pus apoi din nou centura în joc, la 29 noiembrie 2009, la Quebec, în faţa mexicanului Librado Andrade, pe care l-a trimis la podea după patru reprize.

Pugilistul român şi-a apărat pentru a cincea oară titlul mondial în faţa columbianului Edison "Pantera" Miranda, într-o gală ce a avut loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada). După ce a câştigat primele două reprize, Bute a reuşit să-l pună la podea pe Miranda în runda a treia, columbianul fiind numărat de arbitru şi nemaiputând continua meciul. Bute i-a "aplicat" lui Miranda un upercut de stânga în bărbie, românul fiind declarat învingător în minutul 1 şi 22 de secunde din repriza a treia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici