Luptătorul de MMA Gheorghe Ignat, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Luptătorul MMA Gheorghe Ignat, zis Ursul Carpatin, a fost condamnat, marţi, la patru ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Suceava fiindcă a constituit un grup infracţional organizat pentru retrageri frauduloase de bani din ATM-uri din Australia, Malaezia şi Anglia, prin metoda skimming.

1311 afișări
Imaginea articolului Luptătorul de MMA Gheorghe Ignat, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Luptătorul de MMA Gheorghe Ignat, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Curtea de Apel Suceava a respins, marţi, apelurile formulate faţă de decizia din 5 ianuarie 2015 a Tribunalului Suceava, iar decizia este definitivă.

În 5 ianuarie, Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Gheorghe Ignat, zis "Ursul Carpatin”, la patru ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de echipamente software şi hardware în vederea falsificării de instrumente de plată electronică, complicitate la infracţiunea de falsificare de instrumente de plată electronică, complicitate la infracţiunea de punere în circulaţie de instrumente de plată electronică falsificate, efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase cu instrumente de plată electronice, complicitate la infracţiunea de acces, fără drept, la un sistem informatic, transmitere neautorizată de date de identificare ale unor instrumente de plată electronică, deţinere, fără drept, a unui dispozitiv conceput sau adaptat în scopul săvârşirii infracţiunii de acces fără drept la un sistem informatic.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Sergiu Nicolae Ceauşu şi Ovidiu Ionuţ Ţilea la patru ani de închisoare.

Instanţa suceveană a dispus confiscarea sumei de 17.632 de dolari australieni de la Gheorghe Ignat, iar de la Ţilea un stick de memorie de 2 GB, care conţine un fragment tip text cu date ce par a fi cele de pe track-ul 2 al benzilor magnetice ale cardurilor bancare.

Gheorghe Ignat a fost trimis în judecată de DIICOT Suceava la începutul lunii februarie 2014 pentru că în anul 2010 a constituit, împreună cu Sergiu Nicolae Ceauşu, Ovidiu Ionuţ Tilea şi Cătălin Zamfirescu, un grup infracţional organizat cu scopul de a obţine venituri ilicite prin retrageri frauduloase de bani din ATM -uri din Australia, Malaezia şi Anglia, ca urmare a obţinerii datelor de carduri bancare prin metoda skimming practicată pe teritoriul Australiei.

Astfel, în perioada iunie - septembrie 2010, Ignat a deţinut echipamente software pentru descărcarea datelor din dispozitivele tip skimmer, fiind surprins pe imaginile camerelor de supraveghere instalate la un astfel de aparat în timp ce demonta un asemenea dispozitiv, în vederea falsificării de instrumente de plată electronică.

Împreună cu Cătălin Zamfirescu, Ignat a inscripţionat pe banda magnetică a cardurilor blank datele de identificare ale cardurilor bancare compromise şi au efectuat retrageri frauduloase de la ATM-uri situate pe teritoriul Australiei, în perioada lunilor iunie - septembrie 2010, cu un prejudiciu de aproximativ 149.000 dolari australieni, iar complici ai lor au efectuat retrageri frauduloase din Anglia şi Malaezia de 16.000 dolari australieni.

Procurorii au arătat că Ignat şi Zamfirescu, după ce au primit identificarea datelor cardurilor bancare de la Ceauşu şi Tilea, folosindu-se de carduri clonate, au accesat în mod ilegal sistemele informatice reprezentate de ATM-urile din Australia de la care au efectuat retrageri frauduloase de numerar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici