Luptătorul Soslan Tigiev a pierdut medalia de bronz cucerită la Jocurile Olimpice de la Londra

Luptătorul Soslan Tigiev din Uzbekistan a pierdut medalia de bronz cucerită la categoria 74 de kilograme la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce a fost depistat dopat, a anunţat, miercuri, presa locală.

167 afișări
Imaginea articolului Luptătorul Soslan Tigiev a pierdut medalia de bronz cucerită la Jocurile Olimpice de la Londra

Luptătorul Soslan Tigiev a pierdut medalia de bronz cucerită la Jocurile Olimpice de la Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În probele recoltate de la Tigiev, 29 de ani, medaliat cu argint la JO de la Beijing, au fost descoperite urme de metilhexamină, un stimulent interzis.

Medalia de bronz îi va fi atribuită sportivului maghiar Gabor Hatos, care pierduse lupta cu Tigiev din finala pentru locul 3.

Soslan Tigiev devine, astfel, al doilea sportiv care îşi pierde medalia obţinută la Londra după ce este depistat pozitiv. Nadzeia Ostapciuk din Belarus, campioană olimpică la aruncarea greutăţii, a fost descalificată după ce a fost găsită dopată cu metenolon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici