Magda Linette şi Aryna Sabalenka au completat careul de aşi din semifinalele de la Melbourne

Poloneza Magda Linette ş-a continuat miercuri parcursul nverosimil la Australian Open cu o victorie neaşteptată în faţa fostului număr unu mondial Karolina Pliskova şi s-a calificat în semifinale, unde va juca împotriva Arynei Sabalenka, a cincea favorită, care a trecut tot miercuri de Donna Vekic.

427 afișări
Imaginea articolului Magda Linette şi Aryna Sabalenka au completat careul de aşi din semifinalele de la Melbourne

Magda Linette şi Aryna Sabalenka au completat careul de aşi din semifinalele de la Melbourne

Sabalenka, singurul cap de serie din top 10 rămas pe tabloul feminin, şi-a câştigat locul în optimi, depăşind-o pe Donna Vekic cu 6-3, 6-2, în al doilea meci de pe Rod Laver Arena.

Bielorusa nu va avea sarcină uşoară împotriva polonezei Linette, care a jucat un tenis foarte eficient, depăşindu-şi cu mult condiţia dată de clasarea pe locul 45 în lume, pentru a obţine o victorie pe deplin meritată în faţa Pliskovei cu 6-3, 7-5.

În ciuda faptului că poloneza aşteptataă să performeze la Melbourne Park era Iga Swiatek, Linette va fi acum cea care va juca joi o primă semifinală de Grand Slam în carieră, într-un meci care va decide cine o va întâlni în finală pe câştigătoarea celeilalte semifinale dintre Victoria Azarenka şi Elena Rybakina.

"Este atât de mult şi chiar nu-mi vine să cred", a declarat jucătoarea de 30 de ani. "Nu voi uita niciodată acest lucru. Depăşesc nişte lucruri foarte dificile pentru mine. Acest lucru va rămâne cu mine pentru toată viaţa. Aşa că sunt foarte recunoscătoare".

Sabalenka şi-a demonstrat statutul de favorită şi s-a calificat în cea de a patra semifinală de Grand Slam a carierei, prima la Melbourne.

Vekic conducea cu 5-1 în întâlnirile directe în circuit, împotriva bielorusei, dar nu a reuşit să se ridice la nivelul lui Sabalenka, cel 13 duble greşeli neajutând cauza croatei.

Sabalenka a făcut la rândul ei destule greşeli, dar serviciul ei a fost în mare parte solid, iar în acest meci a funcţionat foarte bine şi forehandul, cu care a pus-o în dificultate pe Vekic.

"Este o jucătoare grozavă şi întotdeauna este greu să joci împotriva ei", a declarat Sabalenka, înainte de a explica de ce crede că a ieşit învingătoare.

"Cred că a fost pentru că am fost calmă şi mă aşteptam la acest joc din partea ei, aşa că am reuşit să rămân în joc indiferent de situaţie. Asta a fost cheia".

Linette nu a avut nicio problemă în sfertul de finală cu Pliskova, de două ori finalistă de Grand Slam, care a făcut 36 de greşeli neforţate.

"A jucat foarte bine de pe linia de fund", a spus Pliskova. "Pur şi simplu nu am găsit niciun spaţiu în teren pentru a reuşi loviturile mele câştigătoare. Evident, serviciul nu a fost deloc grozav astăzi".

Linette nu trecuse niciodată de turul al treilea la un Grand Slam înainte de a ajunge la Melbourne Park în acest an şi a spus că o schimbare de mentalitate a stat la baza parcursului ei de poveste.

"Cred că de-a lungul întregii mele vieţi am luat greşelile, pierderile foarte personal", a explicat ea. "Aşa că a fost foarte dificil să mă deconectez ca jucătoare de tenis şi ca persoană, pentru că am simţit de multe ori că greşelile mă defineau."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici