Mama lui Hector Camacho vrea oprirea menţinerii artificiale în viaţă a fiului său

Mama fostului pugilist Hector Camacho, aflat în moarte cerebrală, şi-a exprimat dorinţa ca sâmbătă fiul său să fie deconectat de la aparatul ce îl menţine artificial în viaţă.

247 afișări
Imaginea articolului Mama lui Hector Camacho vrea oprirea menţinerii artificiale în viaţă a fiului său

Mama lui Hector Camacho vrea oprirea menţinerii artificiale în viaţă a fiului său

Maria Matias a declarat că a acceptat decizia medicilor, care au decis că pugilistul este în moarte clinică, apreciind că fiul său ar trebui deconectat de la aparat, sâmbătă, după ce toţi copiii acestuia vor avea ocazia să-şi ia rămas bun.

"Mi-am pierdut fiul în urmă cu trei zile, el nu mai trăieşte", a declarat Maria Matias.

Hector Camacho Junior a afirmat însă că tatăl său ar trebui să rămână conectat la aparate:"Lupta nu se încheie înainte de ultima rundă, iar tatăl meu este un luptător şi se va bate până la final". Totuşi, fiul cel mai al lui "Macho" Camacho a apreciat că decizia finală aparţine Mariei Matias, cea care l-a născut pe pugilist.

Autorităţile portoricane pregătesc un omagiu funerar pentru fostul campion, dar familia lui ar vrea ca înmormântarea să aibă loc la New York, unde Camacho şi-a petrecut întreaga viaţă, după ce a crescut în Harlem.

Fostul campion mondial, în vârstă de 50 de ani, a fost împuşcat în cap, marţi, în apropiere de Bayamon, într-o maşină în care era pasager, şoferul murind pe loc. Focurile de armă au fost trase din alt vehicul. Poliţia locală a precizat că două persoane au fugit cu o camionetă, însă până acum nu a fost arestat niciun suspect şi nu se cunosc motivele atacului.

Un purtător de cuvânt al poliţiei, Alex Diaz, a spus că într-un buzunar al şoferului ucis s-au găsit nouă pacheţele de cocaină.

Camacho, campion mondial la trei categorii diferite (superpană şi uşoară WBC şi superuşoară WBO), a fost unul dintre boxerii marcanţi ai anilor '80. El i-a avut ca adversari pe Roberto Duran, Oscar De La Hoya, Julio Cesar Chavez, Sugar Ray Leonard, Felix Trinidad, Ray Mancini şi Greg Haugen.

Născut la Bayamon, Camacho a crescut în Harlem (New York). Portoricanul, cunoscut pentru desele sale probleme cu drogurile, a fost acuzat anul trecut că şi-a lovit fiul în casa fostei sale soţii, din Florida. El a fost pus sub acuzare pentru rele tratamente aplicate minorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici