Maratonul de la Londra va avea loc, în pofida atacurilor cu bombă de la Boston

Oragnizatorii cursei au anunţat că maratonul de la Londra, de duminică, va avea loc, în pofida uciderii a cel puţin două persoane în explozii produse în apropierea liniei de sosire a maratonului de la Boston, dar poliţia a anunţat că va revizui dispozitivul de securitate.

95 afișări
Imaginea articolului Maratonul de la Londra va avea loc, în pofida atacurilor cu bombă de la Boston

Maratonul de la Londra va ave loc, în pofida atacurilor cu bombă de la Boston (Imagine: Mediafax foto/AFP)

În timp ce originea teroristă a exploziilor de la Boston nu a fost pentru moment confirmată, imaginile impresionante au provocat temerea de producere a unor evenimente similare la maratonul de la Londra.

"Nu le vom anula. Suntem în curs de reexaminare a ceea ce vom face", a anunţat directorul executiv al maratonului de la Londra, Nick Bitel, pentru BBC Radio 5 Live.

"Ne uităm la ceea ce s-a întâmplat, dacă există decizii de luat pentru a creşte securitatea şi toate tipurile de măsuri pe care le-am putea mobiliza", a precizat Nick Bitel.

"Vom alerga prin oraş. Oricare ar fi natura evenimentului, un maraton, o paradă, gradul său de securitate este legat de cel al oraşului. Dacă nu este organizat într-un stadion, nu se poate încadra perimetrul, aşa cum s-ar putea face într-o construcţie", a adăugat el.

Mii de persoane, între care cei mai buni atleţi internaţionali, aleargă la maratonul de la Londra în fiecare an şi, cu cinci zile înainte de desfăşurarea evenimentului, au apărut speculaţii privind o eventuală anulare pentru motive de securitate.

"Dispozitivul nostru de securitate este dezvoltat în colaborare cu poliţia londoneză şi noi ne aflăm în contact cu ea de când am auzit ştirea" despre exploziile de la Boston.

La rândul său, Julia Pendry, superintendent în cadrul poliţiei londoneze, a afirmat că "un dispozitiv de securitate este stabilit pentru maratonul de la Londra. Noi (îl) vom revizui".

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte zeci rănite, luni, în două explozii simultane produse în propierea liniei de sosire a maratonului de la Boston (nord-estul Statelor Unite). Exploziile prezintă semnele comiterii unor atentate.

Peste 26.000 de persoane participau la maratonul de la Boston, cursa cea mai veche din Statele Unite, organizată în fiecare an de Ziua Patrioţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici