Marele Premiu al Germaniei va fi organizat la Hockenheim până în 2018

Circuitul de Formula 1 de la Hockenheim va găzdui Marele Premiu al Germaniei până în 2018, au anunţat organizatorii, care s-au confruntat cu probleme financiare până miercuri, când au reuşit să ajungă la un acord cu autorităţile locale.

15 afișări
Imaginea articolului Marele Premiu al Germaniei va fi organizat la Hockenheim până în 2018

Marele Premiu al Germaniei va fi organizat la Hockenheim până în 2018

Societatea care deţine circuitul din sud-vestul Germaniei a primit sprijinul financiar al Landului Baden-Wurttenberg şi al primăriei din Hockenheim, după ce pierderile estimate pentru ediţia din 2010 a cursei erau estimate la 6 milioane de euro.

Patronul Formulei 1, britanicul Bernie Ecclestone, ameninţase cu retragerea circuitului de la Hockenheim din calendar, dacă nu va fi asigurată viabilitatea economică a Marelui Premiu.

"Trebuie să nu-l mai acuzăm pe Ecclestone. El nu insistă să-şi umple buzunarul, ci să aducă beneficii cursei de la Hockenheim", a explicat directorul societăţii care exploatează circuitul, Karl-Josef Schmidt.

Hockenheim găzduieşte curse de Formula 1 din anul 1970. Din 2007, Marele Premiu al Germaniei a avut loc, alternativ, la Hockenheim şi la Nurburgring, înainte de data respectivă ambele circuite existând în calendarul anual din F1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici