Marius Copil, discurs dur îndreptat către Pavel şi Tecău

Situat pe locul 74 ATP, arădeanul Marius Copil, fost jucător antrenat într-o perioadă chiar de Pavel, a oferit un interviu, sâmbătă, pentru Telekom Sport, în care a spus că şi-ar dori câteva schimbări în cadrul echipei de Cupă Davis.

850 afișări
Imaginea articolului Marius Copil, discurs dur îndreptat către Pavel şi Tecău

Marius Copil, discurs dur îndreptat către Pavel şi Tecău

Cel mai bine clasat român i-a dat mai întâi replica lui Horia Tecău cel care după partida pierdută cu Austria spusese - cu bătaie lungă spre Copil - că e o mândrie să-ţi reprezinţi ţara. Marius a spus pas pentru acea convocare pentru a-şi apăra punctele din ATP.

"El câştigă un tur, sunt minimum 45 de puncte, dacă nu 90. Eu ca să ajung la 90 de puncte trebuie să câştig un turneu Challenger. Şi eu dacă aş avea un an în care să joc pe tabloul principal al tuturor turneelor de Masters şi Grand Slam aş face mult mai lejer puncte", a declarat Copil.

Tip cu personalitate, care nu menajează pe nimeni şi are un discurs argumentat, Copil a continuat tirada şi către Andrei Pavel, căpitanul nejucător: "Mi-aş dori o schimbare, un pic mai mult respect din partea căpitanului, din partea Federaţiei. Mă înţeleg foarte bine cu Andrei în afara tenisului, un băiat extraordinar, dar în plan profesional, mi-aş dori să se implice mai mult".

Jucătorii nominalizaţi de Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, pentru întâlnirea cu Israel (27-29 octombrie, în deplasare) sunt Dragoş Dima (464 ATP la simplu, 1.264 ATP la dublu), Nicolae Frunză (588 ATP la simplu, 663 la dublu), Vasile Antonescu (649 ATP la simplu, 454 la dublu) şi Bogdan Borza (793 ATP la simplu, 1.229 la dublu). Copil, Tecău şi Mergea au refuzat convocarea.

România a pierdut ambele partide din acest an, 2-3 cu Belarus şi 1-4 cu Austria, în timp ce Israelul a fost învinsă cu 5-0 de Portugalia şi cu 5-0 de Ucraina. Tricolorii au câştigat toate cele patru meciuri directe cu Israelul din istoria competiţiei. Echipa de Cupa Davis a României va întâlni Israel, week-endul viitor, în barajul de menţinere în Grupei I a Zonei Europa/Africa,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici