Martic vs Sevastova: Numărul 60 WTA şi numărul 22 vor juca finala la BRD Open

Ediţia 2018 a BRD Bucureşti Open îşi cunoaşte finalistele. Petra Martic (Croaţia; 60 WTA) şi Anastasija Sevastova (Letonia; 22 WTA) se vor lupta pentru trofeu.

648 afișări
Imaginea articolului Martic vs Sevastova: Numărul 60 WTA şi numărul 22 vor juca finala la BRD Open

Foto: Pixabay

Petra Martic porneşte cu şansa a doua în finală, dar evoluţiile solide din această săptămână o pot face să viseze la primul trofeu WTA. Martic a reuşit, la Bucureşti, să lege, pentru a doua oară în acest sezon, patru victorii. Pe lângă acest ascendent moral, victoria din semifinală împotriva Mihaelei Buzărnescu o fac pe croată să spere şi mai mult. Deşi a avut parte de un public ostil, Petra a dominat partida şi nu a avut mari dificultăţi împotriva sportivei noastre.

”Voi încerca să câştig primul meu trofeu WTA. Sunt pregătită mental şi fizic. Anastasija este favorită, iar presiunea este pe ea. Pot spune că acesta este un avantaj pentru mine”, a declarat Martic la conferinţa de presă.

Anastasija Sevastova este favorită 1 la câştigarea competiţiei. În ultimele două ediţii, letona a fost eliminată de românce, de Simona Halep şi Ana Bogdan. A spart ghinionul în acest an, când a trecut în sferturi de Sorana Cîrstea. Anastasija s-a calificat în finală, după abandonul din setul 2 al Polonei Hercog, şi poate câştiga primul titlu WTA din acest an. Sevastova are de partea ei experienţa finalelor. S-a calificat de 5 ori în ultima fază a competiţiilor şi a reuşit să câştige două. În 2010 la Oeiras (Portugalia) şi în 2017 la Mallorca (Spania).

”Mă bucur că semifinala s-a terminat mai repede şi mă pot relaxa mai mult pentru finală. Sper să îmi iau revanşa, pentru că a câştigat singurul meci dintre noi.

Va fi o finală echilibrată pentru că şi ea a avut meciuri lungi. Îmi doresc să câştig, dar o finală e o finală. Niciodată nu poţi cunoaşte rezultatul”, a declarat Sevastova la conferinţa de presă.

Cele două s-au întâlnit într-un singur meci direct. Petra Martic s-a impus anul trecut, la Roland Garros, cu un dublu 6-1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici