Mascota Cupei Mondiale de fotbal din 2014 a primit numele Fuleco

Mascota Cupei Mondiale din 2014, un tatu în culorile Braziliei, a primit numele Fuleco, în urma unei campanii publice de votare, la care au participat milioane de brazilieni.

219 afișări
Imaginea articolului Mascota Cupei Mondiale de fotbal din 2014 a primit numele Fuleco

Mascota Cupei Mondiale din 2014 a primit numele Fuleco (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Campania publică de votare, ce a durat trei luni, susţinută de partenerul FIFA Coca-Cola, s-a bucurat de succes, brazilienii venind în forţă să voteze. Peste 48 la sută au votat pentru numele Fuleco, acesta devansând variantele Zuzeco (31 la sută) şi Amijubi (21 la sută)", notează sursa citată, adãugând cã "Fuleco" a primit peste 1,7 milioane de voturi, informează fifa.com.

Numele Fuleco reprezintă o combinaţie a cuvintelor "futebol" (fotbal) şi "ecologia" (ecologie), dorindu-se, cu ocazia Cupei Mondiale, ca oamenii să fie încurajaţi să protejeze mediul înconjurător.

Mascota turneului final al Cupei Mondiale din 2014 din Brazilia este "tatu-bola", un mamifer pe cale de dispariţie care atunci când este ameninţat se închide ermetic şi seamănă cu o minge de fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici