Meciul amical Fenerbahce - Şahtior, oprit din cauza unor incidente - VIDEO

Meciul amical dintre campioana Turciei, Fenerbahce, şi echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, a fost întrerupt, joi, după ce suporterii locali au invadat terenul pentru a protesta faţă de acuzaţiile de trucare a unor partide, principala ţintă a fanilor fiind presa.

216 afișări
Imaginea articolului Meciul amical Fenerbahce - Şahtior, oprit din cauza unor incidente - VIDEO

Meciul amical Fenerbahce - Şahtior, oprit din cauza unor incidente

Conform agenţiei Anatolia, meciul, care se desfăşura pe stadionul Sukru Saracoglu din Istanbul, a fost întrerupt prima oară după atacuri la "masa presei", iar apoi oprit în minutul 67, la scorul de 0-0, după ce zeci de fani au intrat în teren.

Primii doi suporteri au intrat pe teren cu tricouri pe care era chipul preşedintelui Fenerbahçe Aziz Yildirim, inculpat şi întemniţat la începutul lunii, în cadrul anchetei privind meciurile trucate.

Încă de la începutul meciului, suporterii i-au hărţuit pe fotografi şi pe jurnalişti, înjurându-i şi aruncând în direcţia lor sticle, brichete şi monede, mulţi dintre reprezentanţii presei părăsind arena.

Jurnaliştii ucraineni au fost nevoiţi să părăsească terenul, iar responsabilii clubului şi antrenorul Aykut Yildirim au încercat să liniştească mulţimea. Un poster uriaş reprezentându-l pe Aziz Yildirim a fost desfăşurat la "masa presei".

Suporterii au fost furioşi în mod special pe jurnaliştii cotidianului Haberturk, care au publicat fotografii cu Yildirim în detenţie.

Peste 30 de persoane au fost arestate după declanşarea la 3 iulie a unei anchete privind trucarea a 19 meciuri din prima şi a doua ligă a campionatului Turciei, în sezonul 2011-2012.

Conform presei turce, clubul Fenerbahce şi preşedintele său sunt în centrul afacerii de trucare a meciurilor din sezonul 2011-2012, în care gruparea din Istanbul a câştigat titlul de campioană la golaveraj în faţa formaţiei Tranzonspor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici