Medalia echipei masculine de sabie va fi cea cu numărul 300 din palmaresul României la Jocurile Olimpice

Echipa masculină de sabie s-a calificat în finala probei de la Jocurile Olimpice de la Londra, asigurându-şi o medalie, care va fi cea cu numărul 300 din istoria participărilor României la competiţia olimpică.

346 afișări
Imaginea articolului Medalia echipei masculine de sabie va fi cea cu numărul 300 din palmaresul României la Jocurile Olimpice

Medalia echipei masculine de sabie va fi cea cu numărul 300 din palmaresul României la JO (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Conform statisticii de pe site-ului oficial al CIO, România a cucerit înainte de actuala ediţie a competiţiei din capitala Marii Britanii 293 de medalii, dintre care 292 la Jocurile Olimpice de vară şi una (echipajul de bob Nicolae Neagoe/Ion Panţuru, la Grenoble 1968) la Jocurile Olipice de iarnă.

Medalia băieţilor de la scrimă va fi a şaptea de la JO-2012, astfel că România va avea în palmares 300 de medalii olimpice.

Echipa masculină de sabie a României, formată din Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Alexandru Siriteanu, ultimul rezervă, a învins Rusia, vineri, cu scorul de 45-43, şi s-a calificat în finala olimpică, asigurând astfel delegaţiei tricolore a şaptea medalie la Londra.

Adversara României în finala olimpică de la ora 20.45 va fi formaţia Coreei de Sud, care a învins Italia, în semifinale, cu scorul de 45-37.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici