Medaliat cu aur la CM de kempo, decedat în urma unui accident rutier

Sportivul Gabriel Mititelu, în vârstă de 42 de ani, care a cucerit o medalie de aur şi una de argint la Campionatele Mondiale de kempo, desfăşurate în perioada 26-31 octombrie, la Bucureşti, a decedat, marţi, în urma unui accident rutier petrecut în zona Barajul Dunării din Capitală.

230 afișări

Sportivul a fost lovit de o maşină, în momentul în care încerca să traverseze o stradă din zona Barajul Dunării din Capitală. În urma impactului, acesta a decedat pe loc.

Părinţii lui Gabriel Mititelu, au adus medaliile cucerite de fiul lor, joi, la sediul Ministerului şi Tineretului, unde a avut loc premierea sportivilor medaliaţi la CM de kempo. La competiţia de la Bucureşti, România s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe naţiuni.

Evenimentul de la sediul MTS a început cu un moment de reculegere în memoria sportivului decedat în urmă cu două zile.

Gabriel Mititelu a început să practice kempo din anul 1986, iar din 2003 a devenit component al lotului naţional. El a fost multicampion european şi mondial şi a fost numit antrenor emerit în cadrul MTS.

Ministrul Sorina Plăcintă a transmis condoleanţe familiei şi colegilor lui Gabriel Mititelu.

"Din păcate, nu tot timpul ne putem bucura aşa cum trebuie de succese. Vreau să le transmit condoleanţe familiei şi colegilor lui Gabriel. Sunt sigură că el se bucură alături de aceşti sportivi, de sus, din ceruri. Contează foarte mult faptul că aceşti sportivi sunt câştigători, nu contează ce greutate au medaliile. Acum trebuie să înfruntăm şi trecerea într-o altă lume a unui sportiv. El nu a plecat cu medaliile, care au rămas aici, la colegi, la familie. El a plecat cu amintirile, cu sufletul său şi cu ceea ce a fost pe pământ", a afirmat Sorina Plăcintă.

Ministrul Tineretului şi Sportului a primit două trofee din partea preşedintelui FR Kempo, Amatto Zaharia, pentru faptul că a contribuit la desfăşurarea CM din Bucureşti.

Preşedintele FR Kempo a afirmat că l-a avut aproape timp de 23 de ani pe Gabriel Mititelu, iar decesul acestuia reprezintă o mare pierdere.

"Din păcate, l-am pierdut pe colegul nostru Gabriel Mititelu, component al lotului naţional în ultimii 10 ani. a practicat acest sport la mine în sală de 23 de ani, de când este alături de mine. Este o mare pierdere pentru noi, din toate punctele de vedere", a spus Zaharia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici