Medvedev, mesaj de compasiune pentru ucraineni

Jucătorul de tenis rus Daniil Medvedev a declarat la conferinţa de presă de după calificarea în semifinalele de la Indian Wells că îi pare rău pentru jucătorii ucraineni care participă la turnee în contextul tulburărilor din ţara lor, invadată de Rusia anul trecut.

2322 afișări
Imaginea articolului Medvedev, mesaj de compasiune pentru ucraineni

Medvedev, mesaj de compasiune pentru ucraineni

Ucraineanca Lesia Tsurenko s-a retras din meciul cu belarusa Aryna Sabalenka de la Indian Wells din cauza a ceea ce ea a declarat că a fost un atac de panică declanşat de o discuţie cu Steve Simon, directorul executiv al WTA, despre răspunsul organizaţiei la invazia Rusiei.

Iga Swiatek, numărul unu mondial în tenisul feminin, a cerut mai mult sprijin pentru jucătoarele ucrainene, care concurează în timpul crizei actuale.

"Cu siguranţă, îmi pare rău pentru toate jucătoarele ucrainene şi pentru situaţia prin care trec", a declarat rusul Medvedev, după ce a ajuns în semifinale la Indian Wells.

"La fel şi pentru Tsurenko, dar nu ştiu în detaliu. Este mai mult sarcina ei şi poate un pic chiar şi a Arinei Sabalenka să răspundă, pentru că eu de fapt nu am ştiut despre asta până a doua zi", a adăugat campionul de la US Open 2021.

Oficialii militari occidentali estimează că pierderile de ambele părţi se ridică la peste 100.000 de morţi sau răniţi de la invazia Rusiei, conform Reuters.

ATP a declarat anul trecut într-o declaraţie că "condamnă cu fermitate invazia condamnabilă a Rusiei în Ucraina".

"Bineînţeles că avem o responsabilitate (de a vorbi despre această problemă) şi depinde cum va proceda fiecare persoană, individ, cu ea", a mai declarat Medvedev, numărul şase mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici